Zomervakantie, met deze tips wordt het superfijn en onvergetelijk

Jaaaaa, joepie, het is zomervakantie! Even geen stress meer van vroeg opstaan voor school, broodtrommels klaarmaken en op tijd op school zijn. Wat ga jij deze zomervakantie doen? We helpen je met deze tips graag om er een superfijne, onvergetelijke tijd van te maken!

Tips voor een zomervakantie thuis

Wat dacht je van kamperen in eigen tuin? Tentjes opzetten, luchtbedden erin en met elkaar de nacht doorbrengen in de tuin. Why not? Je kunt er zelfs een echte camping van maken. Laat je kroost een campingbordje maken, zet een (lege) gasfles neer en klaar is je camping. Heb je geen tuin of balkon? Dan maak je gewoon een camping in je woonkamer!

Wat kan je doen als je kinderen zich vervelen?

Soms vermaken kinderen zich opperbest en op andere dagen vervelen ze zich te pletter. Nu is dat vervelen natuurlijk best goed voor kinderen, maar soms is het ook fijn om ze een handje te helpen. Een voorbereid speelplekje kan helpen. Of een voorbereide chillplek. Leg kleden en kussens klaar (in de woonkamer, de tuin of op het balkon), boekjes, waterflessen, tekenmateriaal… Zeker weten dat je kind lekker neerploft en optimaal geniet!

kamperen in eigen woonkamer in de zomervakantie

Wat is een leuk dagje weg?

Plan eens een dagje uit met de trein. Kinderen tot vier jaar oud reizen gratis en kids van vier tot en met elf jaar oud reizen voor €2,50 (Railrunnerkaartje) met je mee. Je kunt ook een ‘kids vrij abonnement’ afsluiten. Dan reist je kroost van 4 tot en met 11 jaar ook gratis mee op een eigen ov-chipkaart! Op www.ns.nl vind je alle info.

onderweg op reis lekker picknicken

Hoe pak je relaxt op vakantie gaan aan?

Laat je kinderen voor vertrek naar je vakantiebestemming alvast foto’s zien van de stek waar jullie naartoe gaan. Vertel waar jullie gaan slapen en laat plaatjes van de omgeving zien. Het vergroot de voorpret, vermindert eventuele spanning en geeft je kind duidelijkheid en houvast.

Denk ook alvast na over eventuele uitstapjes. Waar word je kroost blij van en waarvan niet? Op pad naar een oud stadje vindt de één fantastisch en de ander het saaiste wat er is. Maak afspraken met elkaar en plan ook lanterfanterniksdoedagen in, zodat je zeker weet dat je echt allemaal tot rust komt.

Wat mag je niet vergeten mee te nemen?!

Bijna alles wat je vergeet in te pakken kun je nog wel ergens kopen, maar je kinds favoriete knuffel niet! Zet ‘m als herinnering in je telefoon op de dag van vertrek. Plak notitiebriefjes op de voordeur. Alles wat je maar kunt verzinnen om ervoor te zorgen dat de knuffel NIET (we herhalen: NIET) wordt vergeten!

Dit moet je echt meenemen op vakantie

 • Voorleesboekjes.
  Natuurlijk fijn voor het naar-bed-brengmoment. Maar ook fijn als je merkt dat je kroost even behoefte heeft aan rust tijdens een zwembad- of stranddag. Samen onder de parasol, hoe knus?!
 • Opduikstaafjes!
  Ze nemen niet zoveel ruimte in, bezorgen je kind een boel spetterpret, en jou als ouder dus rust. Wanneer je zegt dat je vijf staafjes in het water hebt geworpen, maar het er in werkelijkheid maar vier zijn, levert de lange zoektocht naar het laatste staafje je een boel extra relaxtijd op ;-).

Hoe zorg je voor een fijne autorit?

 • Auto-organizer
  Het eerste wat je installeert, is een auto-organizer. Misschien wel twee! Die hang je aan de stoel(en) zodat je alle speeltjes, het lekkers, de snoetenpoetsers, de luiers, en alles wat je binnen handbereik wil hebben handig op kunt bergen. En nog belangrijker: vlot kunt vinden! Geloof ons, megahandig!
 • Autostickers
  Pak een setje autostickers in als cadeautje voor onderweg. Het krijgen van een cadeautje is al een feestje op zich en het zorgt daarna voor minstens een uur speelpret.
 • Luisterboeken
  Luisterboeken op Spotify zijn ook ideaal voor onderweg, zoals;  Boer Boris, NPO Zapp en Het Klokhuis.

Zo wordt onderweg echt een makkie

 • Auto bingo
  Daarna weer toe aan een beetje actie? De autobingo doet het ook erg goed. Je kunt de bingokaartjes bij de speelgoedwinkel kopen, maar ze ook gewoon van het internet downloaden. Je kroost gaat dan op zoek naar een rode auto, een koe, een brug. Als alle plaatsjes gevonden zijn, is het spelletje klaar.
 • Dierenspel
  Een ander fijn spelletje waar je als ouder leuk aan mee kunt doen, is het dierenspel. De één noemt een dier, bijvoorbeeld: een kat! Kat eindigt op een ‘t’ en de volgende mag dan een dier verzinnen dat begint met de letter ‘t’. Natuurlijk kun je ook variëren met namen of kleuren bijvoorbeeld.
 • Gezellige stopmomenten
  Maak van de stopmomenten echt iets gezelligs. Neem bijvoorbeeld een bal mee om over te gooien of een potje te voetballen en een kleed voor een eenvoudige picknick.

Zwembad- en rustdagen

Dagje aan het zwembad? Je kind vindt het oprecht het allerleukst als je met hem/haar meespeelt. Ga eens echt allemaal met elkaar van de glijbaan! Maak tegelijkertijd een reuzenbommetje. Kijk of je nog koppeltje kun duiken onder water. Speel watertikkertje, laat het kind je los!

Ook op vakantie heeft je kroost rust nodig. Misschien nog wel extra want; zon, warmte, prikkels… Probeer ’s middags siësta te houden met elkaar. Lukt een dutje niet dan zorgt het prikkelarme moment er toch voor dat je kind tot rust komt en kan opladen. En jij zelf ook!

Tot slot

Met wat slimme voorbereidingen maak jij er een top vakantie van. Zo weet je nu dat kamperen in je tuin of woonkamer een topper is, een picknick onderweg een feestje en zelfs de autorit gezellig kan worden.

Heb jij nog een leuke tip? Ik hoor hem graag in de comments.

Fijne vakantie!

Buurtmamas.nl publiceert regelmatig een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Chantal Bredemeijer Kidnercentrum bzzzonder

Dit ben ik

Ik ben Chantal Bredemeijer en mama van 2 kindjes. ik weet dus hoe belangrijk fijne kidneropvang is. Voor Bzzzonder doe ik de Marketing en Communicatie. Hier word ik erg blij van, omdat ik het gevoel heb dat ik kan bijdragen aan mooie opvang voor blije kindjes. 

Website: www.bzzzonder.nl

Bzzzonder
Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.