Zwemles moeizaam, deze twee factoren kende je nog niet
Het is zover; ook onze jongste zoon is gestart met zwemles. Vanaf de start zien we al dat dit een ander traject gaat worden dan met onze andere zoon. En dat is logisch. Want ieder kind is anders. Maar waarom is het zo verschillend? Waarom gaat bij het ene kind de zwemles moeizaam en bij de ander niet? Ik neem je graag mee in twee, vaak onbekende, factoren die invloed hebben op zwemles.
Welke invloed heeft kruipen?
Oefeningen voor zwemles
- Vliegen: ga liggen op je buik, strek je armen en benen en til ze iets van de grond. Lukt dit al 10 tellen?
- Lees een boekje (voor), liggend op je buik.
- Maak een kruipparcours door de woonkamer of tuin.
- Rol om je lengte-as, naar links en naar rechts.
- Gooien, vangen, rollen en stuiten met ballen…
Op mijn Insta-account vind je meer informatie over kruipen versus bilschuiven in mijn 4-delige reels serie. Wil je intensiever aan de slag met dit soort oefeningen, neem dan contact op met een reflexintegratiebehandelaar.
Zwemmen en de geboorte van je kind
Duiken door het gat hoort ook bij zwemles. Het is een belangrijke eis voor het halen van je zwemdiploma. Voor sommige kinderen is dit een enorme horde. Je ziet knikkende knieën, tranen die over de wangen biggelen, paniek in de ogen, weglopen of volledig bevriezen. Heeft jouw kind hier last van? Dan kan het interessant zijn om eens terug te kijken naar de geboorte van dit kind.
Wat gebeurt er in het brein?
Wat kan je doen met de angst?
Tot slot
Dit ben ik
Hallo! Ik ben Janine van der Kooi, getrouwd met Bart en moeder van Dorian (2016) en Thyme (2019). Vanuit FierZien organiseer ik ouder-kindspeelgroepen in Friesland, verzorg ik workshops en lezingen over thema’s die te maken hebben met spelen en gedrag van jonge kinderen (0-6 jaar) en geef ik online webinars. Mijn missie is: ouders meer vertrouwen en ontspanning bieden in het ouderschap.
Website: www.fierzien.nl Instagram: fierzien.nl