Privacystatement

Dit zijn vanuit Buurtmama’s onze voorwaarden qua privacy

Allereerst dank je wel voor je vertrouwen in Buurtmamas.nl en dat je onze website bezoekt en je eventueel registreert. Wij vinden het dan ook heel belangrijk om jouw vertrouwen te waarborgen en je privacy op onze website te beschermen, conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens. In dit privacystatement beschrijven we hoe we je persoonsgegevens verwerken, zodat je goed geïnformeerd bent.

Waarom we je gegevens verwerken

Je bent niet verplicht je persoonsgegevens bekend te maken op Buurtmamas.nl en je hebt altijd zelf de keuze of je je persoonsgegevens wilt invoeren of niet. Maar, om volledig gebruik te kunnen maken van onze dienstverlening is het invoeren van persoonsgegevens noodzakelijk.

Bij je registratie op Buurtmamas.nl laat je diverse persoonsgegevens achter, zoals je contactgegevens, je voorkeuren en interesses, foto’s etc. Deze persoonsgegevens gebruiken we alleen voor de uitvoering van de diensten van de website. Daarbij gaat het onder andere om: het opstellen van je persoonlijke profiel binnen Buurtmamas.nl, het matchen van je postcode met andere profielen en het contact leggen met andere leden.

Alleen geregistreerde leden kunnen jouw gegevens zien, maar het is slim je ervan bewust te zijn dat je je in een openbare omgeving begeeft en dat je dus ook zelf je eigen privacy beschermt.

Je persoonsgegevens gebruiken we ook voor het versturen van onze nieuwsbrief. Je geeft ons hiervoor altijd zelf vooraf toestemming door middel van het aanvinken van ‘akkoord’ bij het aanmaken van je profiel. Je kunt je ook weer op elk gewenst tijdstip hiervan uitschrijven.

Je persoonsgegevens zijn extra beveiligd en afgeschermd voor zoekmachines en niet-leden. Alleen geregistreerde leden van Buurtmamas.nl kunnen je profiel bekijken. Daarnaast kan je profielfoto en naam voor een korte periode getoond worden op de homepage onder de vermelding ‘nieuwe leden’ en bij eventuele reacties die je zelf hebt achtergelaten onder openbare artikelen op Buurtmamas.nl.

Verwerking bijzondere persoonsgegevens

Mocht je ervoor kiezen om zogenaamde bijzondere persoonsgegevens – daarbij kun je denken aan informatie rondom je geloof, gezondheid, seksuele leven, politieke voorkeuren, etc. – in je profiel op te nemen of anderszins te verstrekken, dan stem je er expliciet mee in dat deze bijzondere persoonsgegevens voor de hiervoor omschreven doeleinden verwerkt mogen worden door Buurtmama’s, maar blijft je zelf verantwoordelijk voor de verstrekking hiervan.

Verstrekking persoonsgegevens aan derden

Buurtmama’s kan derden inschakelen in het kader van de uitvoering van haar dienstverlening. Zo staat de database van Buurtmamas.nl op een server bij een derde partij opgeslagen. Krijgt deze derde partij daarbij de beschikking over je persoonsgegevens, dan verwerken zij deze alleen ten behoeve van Buurtmamas.nl. Wij verkopen of verstrekken geen persoonsgegevens aan derden voor marketingdoeleinden.

Buurtmama’s werkt met de volgende partners samen:

  • Google – Wij analyseren via een Google Analytics het gebruik van de website. Ook maken wij gebruik van het plaatsen van banners via Google Adsense.
  • Mailchimp – Via de website van Mailchimp versturen wij onze nieuwsbrieven en updates.

Ook gebruiken wij klantgegevens en verstrekken wij deze als de overheid ons hierom vraagt. Is er een andere wettelijke verplichting tot het verstrekken of juist tot het bewaren van persoonsgegevens, dan werken wij hieraan mee.

Cookies

Wij verzamelen gegevens via cookies om zo een beter inzicht te krijgen in onze leden en websitebezoekers, zodat wij onze diensten hierop kunnen afstemmen. Cookies zijn kleine bestandjes, die op de harde schijf van je computer worden opgeslagen. Buurtmama’s maakt om verschillende redenen gebruik van cookies. Door middel van cookies kun jij bijvoorbeeld inloggen zonder iedere keer al je inloggegevens in te hoeven typen (‘autologin’).

Door cookies te gebruiken brengen we ook de belangstelling van bezoekers in kaart, zodat we de website steeds verder kunnen verbeteren. Mocht je in je browser het gebruik van cookies hebben uitgezet of willen uitzetten, dan kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van Buurtmamas.nl. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de cookievoorwaarden op onze website.

Beveiliging van je persoonsgegevens

We respecteren de privacy van al onze gebruikers en zorgen ervoor dat we de door ons verzamelde persoonsgegevens vertrouwelijk en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandelen. Alle persoonlijke gegevens worden opgeslagen in een beveiligde database, die uitsluitend toegankelijk is voor die personen voor wie dat uit hoofde van zijn of haar functie noodzakelijk is. Door gebruik te maken van passende technische en organisatorische maatregelen beveiligen wij onze systemen tegen verlies en/of andere vormen van onrechtmatig gebruik. Het is belangrijk dat je je er bewust van bent dat zonder contactgegevens zoals naam, postcode, e-mail wij niet je niet kunnen koppelen aan andere leden.

Overdracht activiteiten

Zou Buurtmama’s worden verkocht of worden er onderdelen aangekocht door een ander bedrijf of zouden we fuseren met een ander bedrijf, dan kunnen jouw persoonsgegevens, onderdeel uitmaken van een dergelijke transactie en derhalve een van de overgenomen bedrijfsmiddelen zijn.

CBP en recht op verzet

Buurtmama’s is verantwoordelijk en zal als zodanig zorgvuldig en in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens en andere relevante wet- en regelgeving omgaan met jouw persoonsgegevens.

Wil je geen (commerciële) informatie meer van ons ontvangen over de artikelen en diensten van Buurtmama’s, dan kun je dat aangeven door een mail te sturen naar info@buurtmamas.nl. Dit recht van verzet, vind je ook altijd terug in onze e-mails.

Graag wijzen we je erop dat je het recht hebt inzage te krijgen in jouw persoonsgegevens, deze te verbeteren, aan te vullen, af te schermen en/of te verwijderen.

Vragen

We controleren regelmatig of we aan alle privacy-eisen voldoen. Heb je vragen hierover, neem dan contact met ons op via info@buurtmamas.nl.

Wijzigingen Privacystatement

We behouden ons  het recht voor ons privacystatement van tijd tot tijd te updaten en te herzien ter aanpassing aan wettelijke en andere ontwikkelingen. Je doet er dan ook goed aan om regelmatig dit Privacystatement te raadplegen, zodat je op de hoogte bent van wijzigingen.