5 handige tips om je telefoon foto’s te bewerken!

Droom jij ook van mooie foto’s van je kleintje die je zelf kan maken? Waarschijnlijk maak jij heel veel foto’s met je telefoon. Met de camera van je telefoon kan je al een en ander instellen zoals de belichting. Ik heb in een eerder blog tips gegeven voor de beste compositie voor de foto. Hierbij heb ik aangegeven wat licht kan doen, zodat je de foto’s nog mooier kan maken. Heeft het je al geholpen?

Foto bewerken naar jouw smaak

Is het je wel eens overkomen dat je een foto van een mooi moment hebt gemaakt, maar je toch iets mist? Soms is de foto wat flets of wil je juist de warmte in je foto brengen. Ik geef je een aantal tips om je foto nog mooier te maken met een paar aanpassingen in Lightroom. Zo kan jij de allermooiste momenten vastleggen én de foto helemaal af maken door de foto te bewerken naar jouw smaak!

Ik gebruik hiervoor de app Lightroom mobile. Deze is gratis te downloaden op je telefoon.
Hierin kan je een foto uploaden vanuit de camera van je telefoon. Als je op de geüploade foto klikt, zie je onderaan een menubalk met heel veel opties (schuif naar links). Hier komen een paar tips die ik vaak toepas.

1. Hooglichten

Vaak zijn telefoon foto’s licht of overbelicht. Dit kan je aanpassen door de hoog lichten en witte tinten naar beneden te halen. Rond de -30, maar dit verschilt natuurlijk per foto. Schuif eens aan de schuifjes zodat je ziet wat het met de foto doet. Is de foto juist te donker, schuif dan aan de knop belichting of schaduwen!

2. Warmte

Ik hou zelf van warmte in de foto. Warmte tussen de mensen op de foto maar ook warme kleuren. Dit kan je doen door de temperatuur omhoog te halen. Onderaan de menubalk zie je ‘Kleur’ staan. Als je daarop klikt kom je bij de temperatuur. Om ervoor te zorgen dat het niet té oranje wordt, verlaag ik de verzadiging en levendigheid.

3. Horizon

Zorg dat de horizon recht staat. Als je de foto neemt kan het zijn dat de foto een beetje scheef genomen is. Dit kan je makkelijk aan te passen. Onder in de balk vind je ‘uitsnijden’ hier kan je de foto rechtzetten. Het kijkt nu eenmaal fijner als de horizon recht is op een foto, vooral als deze aan de muur hangt.

4. Retoucheren

Wij hadden laatst een gezinsshoot met ons eigen gezin en net één dag voor de fotoshoot viel Saar bij de opvang van de glijbaan. Dikke schrammen op haar voorhoofd. Dat hoort er allemaal bij, maar op een foto die je op de muur gaat hangen wil je dat niet. Zelfs dit kan je wegwerken in de lightroom mobile app!

5. Effecten

Ik hou ervan als degene die op de foto staat eruit blinkt! Daarom vind ik het vaak mooi om de vignette toe te passen, niet extreem maar subtiel! Dit doe je bij effecten (onderin het menu). Bij deze foto kon het vignet best ver naar beneden naar -21, maar bij een foto in de natuur ga je dat zien aan de lucht. Let erop als je dit doet er geen randen zichtbaar worden aan de foto.
In dit menu zie je ook textuur en helderheid staan. Vooral bij babyhuidjes is het mooi om deze iets naar beneden te halen. Niet te veel, maar zo rond de -5. Dat maakt het huidje net wat zachter. Kijk of dit bij de foto past en je dit mooi vindt.

De grootste tip hierin is, hou het subtiel! Ga eens spelen met de schuifjes om te zien wat het resultaat is, maar ga niet naar -100 of +100. Kleine aanpassingen maken het natuurlijk!

Hiernaast zie je twee foto’s die ik zelf snel heb bewerkt met de tips van hierboven.

Heel veel plezier en succes met het bewerken van de foto’s! Heb je een foto bewerkt die je op social media deelt? Tag mij dan (@fotografiebijmarloes). Het lijkt mij super leuk om te zien! Volg mij op instagram om nog meer handige tips en filmpjes te zien over deze onderwerpen!

Fotograaf Marloes van Fotografiebijmarloes voor de beste tips, foto's en een cursus

Dit ben ik

Hi! Ik ben Marloes, een enthousiaste lifestyle fotografe uit Dordrecht. Getrouwd met Pim en moeder van Noud (3) en Saar (1). Samen met onze bruine labrador genaamd ‘Brownie’ wonen wij in Dordrecht. Graag geef ik je tips en tricks hoe je jouw gezin op een spontane en ongedwongen manier vastlegt.

Website: www.fotografiebijmarloes.nl

Fotografie bij Marloes
Share This Post
1 reactie
Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.