5 Kledingtips voor je fotoshoot

Help kledingstress?! Je hebt een shoot geboekt maar wat moet je aan? Dit is een van de meeste vragen die ik krijg. Tijdens een fotoshoot wil je natuurlijk op je mooist eruit zien! Ik heb een paar tips want het dragen van de juiste outfit is heel bepalend voor de foto.

Als jezelf

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je jezelf voelt in de kleding die je draagt! Kies iets wat bij je past, want als jij je niet fijn voelt in de kleding die je draagt straal je dat ook uit. En dat willen we niet. Maar ik daag je wel uit om eens uit te pakken met leuke accessoires zoals een hoed.

Vermijd logo’s, prints en drukke patronen

Prints, logo’s en drukke patronen leiden erg af van het onderwerp. We willen dat jullie als gezin, of jouw prachtige zwangere buik de aandacht krijgt! En niet de fel rode mickey mouse op de trui van je zoontje. Prints en logo’s zijn ook erg tijdgebonden. Ik herinner het mij nog van vroeger dat ik een gele broek droeg met een t-shirt met een druk patroon en felle kleuren. Als ik die foto’s nu zie denk ik ‘serieus had ik dit vroeger aan?’

Passend bij elkaar

Hou het dus bij rustige en tijdloze kleuren zoals pastel en aardetinten. Neutrale kleuren zijn beige, wit, taupe, bruin, roestbruin, donkergroen, kaki, oud roze of grijs. Ik raad aan om niet allemaal dezelfde kleur aan te doen maar kies een kleurenpalet en laat daarin 2 of 3 kleuren terug komen. Zoals beige, bruin en taupe. Blijf wel allemaal in hetzelfde patroon, kies allemaal voor warme kleuren of voor koude kleuren.

Zwieren

Bij vrouwen is een lange, zwierige jurk of een lange rok heel mooi! Dit zorgt voor beweging in de foto en heeft dus een speels en romantisch effect bij de fotoshoot! Ook voor kleine meisjes is dit super leuk!
Mannen kunnen lekker op stoer gaan. Een mooie beige of denim hemd, een stoer effen shirt of neutrale trui. Met een kaki, bruine of zwarte broek eronder is dat hartstikke leuk.
Kijk ook eens voor outfit ideeën op pinterest. Ik verschillende borden aangemaakt met outfit inspiratie voor mannen, vrouwen, meisjes en jongens.

Kledingkast

Heb je een shoot samen met je partner of gezin. Kijk dan in alle kledingkasten en vis daar wat kleding uit. Maak kleding sets en leg ze allemaal bij elkaar op bed neer, zo kan je zien wat het bij elkaar doet. En of het één geheel wordt en bij elkaar past. Een kledingwissel tijdens een shoot mag! Zo heb je ook nog wat variatie in de foto’s! Ook heb ik een cliënt closet met een paar mooie jurken voor vrouwen (ook als je zwanger bent) en een paar kinderkleding stukken. Ideaal als je het echt niet weet! Twijfel je? Vraag hulp, app de setjes door en ik help je kiezen! Als je het hebt gevonden, go for it en geniet lekker van elkaar!

Fotograaf Marloes van Fotografiebijmarloes voor de beste tips, foto's en een cursus

Dit ben ik

Hi! Ik ben Marloes, een enthousiaste lifestyle fotografe uit Dordrecht. Getrouwd met Pim en moeder van Noud (3) en Saar (1). Samen met onze bruine labrador genaamd ‘Brownie’ wonen wij in Dordrecht. Graag geef ik je tips en tricks hoe je jouw gezin op een spontane en ongedwongen manier vastlegt.

Website: www.fotografiebijmarloes.nl

Fotografie bij Marloes
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.