5x gezellige spelletjes met peuters & kleuters

Hoe breng jij al die thuisdagen door met je peuter of kleuter? Kan je die van jou soms wel achter het behang plakken? Met deze 5 gezellige spelletjes hou je de creativiteit erin en is jouw kleine wel een tijdje zoet. Bovendien heb je gelijk gezellige quality time met je zoon of dochter, want wat worden ze toch snel groot hè!

1. Het Grote Tel Spel

Hoeveel lichtknopjes zijn er in huis? En wat voor rode dingen zijn er allemaal te vinden? Met het Grote Tel Spel van Kidsproof.nl gaan je kids op avontuur door alle kamers van het huis. Het spel daagt je kind uit om creatief na te denken én spelenderwijs bezig te zijn met tellen. Plus, zelf ben je vast ook benieuwd hoeveel losse sokken en lepels je bezit.

2. Post-it spelletjes

We hebben allemaal wel een stapeltje post-its liggen. Handig voor bij het thuiswerken, maar ook ideaal voor een spel met jouw peuter. Plak post-its door het hele huis en de zoektocht kan beginnen. Voeg een leerzaam element toe door aan je peuter te vragen wat de kleur van de post-it is, waar de post-it opgeplakt zit of welk cijfer er op de post-it staat.

3. Muziek maken

Wie weet is jouw kleuter een muzikant in de dop. Test het eens uit tijdens een vrolijke jamsessie. Daarvoor hoef je geen dure instrumenten in huis te hebben, integendeel! Zoek in huis verschillende voorwerpen bij elkaar die geluid maken als je er op tikt of mee rammelt. De gekste voorwerpen zijn juist het leukste. We weten allemaal hoe heerlijk het is om met een pollepel op een pan te slaan.

4. Een hut bouwen

Wat moet de wereld toch heerlijk zijn als je klein bent. Tijdens verstoppertje kun je helemaal verdwijnen in de wasmand, je kunt onder de tafel staan én de mogelijkheden voor het bouwen van een hut zijn eindeloos. Trek samen met jouw peuter de bouwvakschoenen aan en ontwerp jullie eigen hut in huis. Tip: maak ‘m groot genoeg zodat jullie er samen in kunnen picknicken. Wat een belevenis voor de kleintjes!

5. Schaduwen overtrekken

Een schaduw is eigenlijk heel fascinerend. Zeker voor peuters. Ze veranderen de hele tijd en voor je het weet zijn ze weg. Met een lamp en potloden leg je de schaduwen vast op papier. Laat je kind een voorwerp kiezen met een leuke vorm en zet deze voor een lamp. De schaduw verschijnt nu op de muur, klaar om overgetrokken te worden op papier. Tip: met mooi weer kun je ook de zon gebruiken als lichtbron.

Benieuwd naar meer leuke dingen om met je peuter of kleuter te doen? Op Kidsproof.nl vind je de razend populaire blog 21 simpele peuteractiviteiten en spelletjes voor thuis.

Profielfotoa (1)

Dit ben ik

Dit ben ik

Hi, ik ben Dionne, en ik werk met veel plezier voor Kidsproof.nl, dé inspiratiewebsite op het gebied van kinderuitjes. Met ons team van enthousiaste locals, die zelf allemaal ook moeder zijn, verzamelen we dagelijks nieuwe, originele, bekende én onbekende uitjes op Kidsproof.nl. En dat zijn er een heleboel! Ik ben elke keer weer verrast over de grote hoeveelheid leuke dingen die er in ons mooie land te doen zijn.

 Website: www.kidsproof.nl

2019 Logo (1)
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.