5 tips voor een herfstwandeling met jouw kleintje

Een zonnige herfstdag is altijd zo’n fijn moment om buiten te zijn. Tijd dus om jouw dreumes in een lekkere warme jas te hijsen en het bos in te duiken voor een frisse herfstwandeling. Voor alleen een stuk lopen zijn de meeste jonge kinderen niet te porren, dus maak er onderweg een feestje van met deze 5 tips!

1. Herfstbingo

Voor kinderen wordt een boswandeling ook al snel een stuk leuker als ze onderweg iets te doen hebben. Speciaal daarvoor hebben we bij Kidsproof.nl een leuke Herfstbingo gemaakt met 9 herfstschatten om te zoeken in het bos. Ideaal om uit te printen en onderweg direct af te vinken.  Het allerleukst is het natuurlijk als je zo’n échte grote rode paddenstoel met witte stippen vindt! Hebben jullie ‘m al gespot?

2. Blaadjes zoeken

Zet jouw zoon of dochter na 10 minuten wandelen met geen stap meer vooruit? Met dit zoekspelletje motiveer je de kleintjes om toch te blijven lopen. We gaan blaadjes verzamelen! Eerst een rode, daarna een gele, toen eentje met 5 puntjes, dan een langwerpige…. enzovoorts! Het leuke is dat je thuis nog extra plezier hebt van deze bladeren: met een paar plakoogjes en een stift tover je de blaadjes zo om tot de leukste bladerdiertjes!

3. Kletspraat

Ben jij de gelukkige moeder van een grote kletskous? Dan is lekker samen kletsen dé manier om jouw kind aan de wandel te houden. Afleiding werkt altijd 😉 Wat wil je worden als je later groot bent? Welke haarkleur zou je willen hebben? Wat was je laatste leugentje? De Kidsproof Kletspraat staat vol grappige én serieuze vragen.

4. Plassen stampen

In de herfst ontkomen we niet aan een paar flinke buien. Maar dat is juist perfect voor een middagje ouderwets plassenstampen! Tip: een goede voorbereiding is cruciaal. Kies voor een paar stevige regenlaarzen en een setje oude kleding voor de kinderen, zodat ze lekker vies en nat kunnen worden. En bij thuiskomst een dekentje en warme chocomelk voor je bikkels!

5. Kabouterpad

Het is té schattig: jouw kleine die met een rood kaboutermutsje en rood geschminkte wangetjes door het bos huppelt. Staatsbosbeheer heeft door heel Nederland kabouterpaden uitgezet. In het bezoekerscentrum krijgen de kinderen een mutsje en opdrachten om onderweg te doen. Echt een aanrader! De kabouterpaden zijn meestal maar 1 of 2 kilometer lang, dus goed te doen met jonge kids.

Ben je op zoek naar een fijn bos of natuurgebied voor jullie herfstwandeling? Op Kidsproof.nl vind je de leukste kindvriendelijke wandellocaties bij jou in de buurt.

Profielfotoa (1)

Dit ben ik

Dit ben ik

Hi, ik ben Dionne, en ik werk met veel plezier voor Kidsproof.nl, dé inspiratiewebsite op het gebied van kinderuitjes. Met ons team van enthousiaste locals, die zelf allemaal ook moeder zijn, verzamelen we dagelijks nieuwe, originele, bekende én onbekende uitjes op Kidsproof.nl. En dat zijn er een heleboel! Ik ben elke keer weer verrast over de grote hoeveelheid leuke dingen die er in ons mooie land te doen zijn.

 Website: www.kidsproof.nl

2019 Logo (1)
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.