Als de onzekerheid je overneemt

Als je net moeder bent geworden, komt er enorm veel op je af. Je hebt ineens een baby’tje wat 24/7 jouw aandacht, zorg en hulp nodig heeft. Daarnaast voel je de enorme verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je kindje niks overkomt. Tel daar de slapeloze nachten en de rondgierende hormonen bij op en je snapt waarom veel moeders na de bevalling worstelen met hun nieuwe rol. Je bent niet alleen Tilda, maar ook Tilda de moeder. En dat vergt aanpassingsvermogen en vooral veel tijd. Dat laatste gunnen veel moeders zichzelf niet altijd en dat is zonde. Hierdoor leggen mama’s de lat onbewust hoog voor zichzelf en ervaren ze regelmatig een gevoel van falen.

Doe ik het wel goed?

Hierdoor ontstaat er een onzekerheid bij moeders die vaak enorm op kan lopen. Veel mama’s die ik zie in mijn praktijk strugglen hier enorm mee. Ben ik wel een goede moeder? Doe ik het wel goed? Hoe doen die andere moeders dit allemaal? Dit is een kleine greep uit de vragen waar kersverse moeders (en ook vaders) zich veel mee bezig houden. Er is niet een kant en klaar antwoord op deze vragen. Eigenlijk komt het hier op neer: we doen allemaal maar wat als ouders. Niemand heeft de waarheid in pacht en we klungelen wat af binnen het ouderschap. Is dat erg? Welnee! Dat is volkomen normaal!

Onrealistische verwachtingen

Het wordt pas een probleem, als jij hier zelf een probleem van maakt in je hoofd. Dat doe je natuurlijk niet expres, dit gebeurt vaak onbewust. Je verwacht als mama teveel van jezelf en hierdoor kan je niet voldoen aan dat enorme eisenpakket wat je jezelf oplegt. Mijn advies is: leg de lat zo laag mogelijk. Of laten we die lat gewoon helemaal wegdoen. Gewoon, zo, hoppakee, het raam uit. Want, als jij torenhoge verwachtingen van jezelf hebt als moeder, maar het gemiddelde is haalbaar voor de meesten. Dan ervaar je continue de discrepantie tussen die twee . Wat weer resulteert in een gevoel van falen, ik heb afgedaan, ik ben niet goed genoeg, etc. En neem van mij aan: niemand gaat lekker op het gevoel van ik ben niet goed genoeg.

Acceptatie is de sleutel

Op het moment dat jij van jezelf kan accepteren dat er ook mindere momenten of zelfs dagen tussen mogen zitten, voelt dat al een stuk fijner, dan als je jezelf blijft pushen naar onrealistische maatstaven. Dus kijk met een milde blik naar jezelf. Wat voor advies zou je je goede vriendin geven? En volg dat advies vervolgens zelf op. De enige die dit kan doen, ben jij zelf. Dus wees lief voor jezelf, geef jezelf eens een complimentje als iets wel lukt of goed gaat in plaats van te kijken naar wat er allemaal niet goed ging. Hoe liever jij bent voor jezelf, hoe fijner en hoe makkelijker je leven als mama wordt.

Wil je hulp?

Herken je bovenstaande en wil je hulp bij je onzekerheid als moeder? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl. Ik ga je hiermee helpen en zorgen dat je zelfvertrouwen krijgt in je rol als mama.

Tilda Timmers van Frou Frouw begeleiding, mamas' met postpartum depressie

Dit ben ik

Ik ben Tilda Timmers, mama van Livia en Emmi en getrouwd met Tim. In mijn praktijk help ik moeders en vaders die tijdens de zwangerschap of na de bevalling niet op een roze wolk zitten. Ook heb ik 2 boeken geschreven: “Toen kreeg ik weer lucht” en “This Is Post Partum”.

Je vindt mij op www.instagram.com/geenrozewolk of www.froufroubegeleiding.nl.

Frou Frou Begeleiding Tilde Timmer Postpartum Depressie geen roze wolk
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.