Antivirale luchtverfrisser in huis

Wist je dat de luchtkwaliteit in huis vaak erg slecht is? Te weinig ventilatie, toxische stoffen in meubels, gordijnen en behang, schoonmaakmiddelen, sigarettenrook, schimmels in de ruimte; ze kunnen allemaal de lucht binnenshuis vervuilen.

Wat is aroma therapie?

Sinds de COVID-pandemie, zijn we ons nog meer bewust geworden van de verspreiding van virussen door de lucht. We zetten thuis vaker een raam open en houden afstand van elkaar. Nu dat we veel tijd thuis doorbrengen, kan je “huisparfums” overwegen, die behalve lekker ruiken, ook een positief effect hebben op de luchtkwaliteit. Zo’n antiviraal huisparfum kan je maken met essentiële oliën.

Aromatherapie is het gebruik van essentiële of etherische oliën om een lichamelijke of mentale klacht te verhelpen. Essentiele oliën doen hun werking middels verdamping met behulp van een aromadiffuser of verdund in een dragerolie in bijvoorbeeld een massageolie of badolie. Behalve een karakteristieke geur, bevatten deze oliën ook andere inhoudsstoffen die een geneeskrachtig werking hebben.

De werkzaamheid

Er zijn meerdere essentiële oliën die een microben-dodend effect hebben. Deze bevatten een grote hoeveelheid monoterpenen, die de virusdeeltjes en andere microben zoals bacteriën en schimmels, in de lucht onschadelijk maken. Deze krachtige oliën zijn zeer geschikt om in een aromadiffuser te verdampen en zo de binnenlucht te zuiveren.

Voorbeelden van luchtzuiverende oliën zijn:

  • Dennenfamilie zoals grove den en (zilver)spar
  • Citrussoorten: citroen, mandarijn, sinaasappel, grapefruit
  • Tea tree, dit is een hele bekende microben-dodende plant en hoewel deze vooral bekend is als geneeskrachtig ingrediënt in huidverzorgingsproducten (o.a. bij huidschimmel en hoofdluis), kan deze ook gebruikt worden in de diffuser om de lucht te zuiveren
  • Ravintsara
  • Eucalyptus, deze plant kennen de meesten wel vanwege zijn geneeskrachtige werking op de luchtwegen, want het zit o.a. in verkoudheidsbalsems, keelsnoepjes etc. die de luchtwegen vrij maken. Daarbij is het dus ook een krachtige luchtzuiveraar!

Hoe en wat je kunt gebruiken

Bedenk je wel dat je een product van goede kwaliteit moet hebben om een goed, geneeskrachtige effect te bereiken. Er zijn meerdere goede merken verkrijgbaar zoals o.a. Chi, Volatile, Primavera, Tisserand, Physalis.

Er zijn voorgemengde luchtzuiverende oliemixen verkrijgbaar, wat een voordelige oplossing is, want dan hoef je niet de individuele oliën aan te schaffen. Maar als je het leuk vindt, kan je zelf een luchtzuiverende geurmix samenstellen uit bovengenoemde geuren. Vul de diffuser met water zoals de handleiding aangeeft, kies max. drie oliesoorten (minder kan ook) en voeg er twee tot drie druppels per soort aan toe. Ik maak bijvoorbeeld deze combinaties: eucalyptus – grove den – mandarijn of tea tree – mandarijn – bergamot (ook een citrus). Ik gebruik regelmatig mandarijn omdat dit een fijne, zachte geur is en daarmee is deze erg geschikt voor jonge kinderen.

Hoe gebruik je een diffuser?

Ik zet de diffuser midden in een ruimte, zoals in de (drukbezochte) woonkamer of op de overloop zodat het naar de slaapkamers kan verspreiden. Ik laat de diffuser tussen de 1 en 3 uur aan staan, maar er zijn ook diffusers die af en toe een ‘geurwolk spuiten’ waardoor ze de hele dag aan kunnen staan. Vanzelfsprekend blijft het dagelijks ventileren van je huis belangrijk om frisse lucht en voldoende zuurstof binnen te krijgen!

En tenslotte nog een kleine kanttekening i.v.m. de veiligheid; gebruik essentiële oliën in kleine hoeveelheden en niet direct op de huid of op beddengoed. Ze zijn sterk geconcentreerd en kunnen ernstige huidirritatie veroorzaken.

Sarah Roozendaal (1) klein

Dit ben ik

Ik ben Sarah Toeset-Roozendaal en ik ben natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige. Ik heb een praktijk in Weesp, waar ik mensen van jong tot oud, help om van hun klachten af te komen door een totaalaanpak o.b.v. voeding, leefstijl en kruidengeneeskunde. Ik ben mama van Ruby (8), Roan (4) en Liam (2) en ik ben getrouwd met Vince.

Website: www.holistichealthcenter.nl

Holistic Health
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.