Hoe kraamzorg het verschil kan maken

Daar sta je dan, met je wolk van een baby van nog maar een paar uurtjes oud. De uren na de bevalling vliegen in een soort roes voorbij en in ineens ben je thuis. En nu? Als moeder van 3 kinderen herinner ik me dit gevoel nog goed, als kraamverzorgende des te meer. De keren dat ik aankwam in zo’n kersvers gezin waarbij de baby, nog in de Maxi Cosi, op de keukentafel stond, kan ik niet op 2 handen tellen. Het is zo overweldigend, waar moet je eigenlijk beginnen? Gelukkig is dat in Nederland heel goed geregeld; snel na thuiskomst staat de kraamverzorgende op de stoep, je hoeft het gelukkig dus niet allemaal zelf te verzinnen.

In 8 dagen klaargestoomd als gezin

Best een gek idee, een vreemde in je huis, die je ook nog eens vertelt hoe je dingen het beste doet. Toch is het al snel heel gewoon, hoort ze erbij en is het eigenlijk heel fijn. Als kraamverzorgende ben je verantwoordelijk voor het welzijn van moeder en baby, zo doe je dagelijks meerdere medische controles om het herstel van de moeder te monitoren en houd je zeker ook de gezondheid van de baby in de gaten. Begeleiden bij borst- of flesvoeding is heel belangrijk en we leggen alles uit wat met dagelijkse verzorging te maken heeft.

Kraamzorg

Tussen de bedrijven door geven we veel tips en weetjes, alles om de ouders klaar te stomen om het na 8 dagen zelf te doen. Naast al het verzorgen ontzorgen we ook: zo is er aandacht voor broertjes en zusjes en zorgen we voor de visite en het huishouden. Dit alles zodat de moeder zo snel mogelijk herstelt en het gezin de kans krijgt om te wennen aan de nieuwe samenstelling. En dat in 8 dagen, soms een hele uitdaging!

Kraamzorg geeft een voldaan gevoel

Ik ben een van de teamcoaches binnen onze organisatie, dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het reilen en zeilen achter de schermen. De balans tussen kraamverzorgende en gezinnen en vooral de match is erg belangrijk. Niet altijd makkelijk, baby’s hebben de neiging om gezellig met veel tegelijk te komen. Zo is het vaak hollen of stilstaan in de wereld van de kraamzorg: saai is het nooit.

Kraamzorg

Het proces wat de ouders doormaken, heb ik altijd het mooist gevonden. Hoe je binnen stapt en de baby aantreft op de keukentafel, ouders die zich afvragen waar ze moeten beginnen en hoe je vervolgens op de laatste dag de deur achter je dichttrekt met een voldaan gevoel. Het gevoel dat het goed is dat je gaat, hier komt alles goed.

Als kraamverzorgende kom je overal, maak je zoveel bijzondere dingen mee. De zorgvraag is in ieder gezin anders, het is immers een groot verschil of het een eerste kindje of derde kindje betreft. Toch ben je altijd waardevol, wat het een prachtig beroep maakt! Je past je aan aan de situatie, want je gaat voor dat voldane gevoel bij goed afsluiten van deze kraamzorgperiode.

We geven je graag een kijkje in de wereld van de kraamzorg en in volgende blogs geven we je ook nog waardevolle tips mee.

Danique

Dit ben ik

Of het nu de roze wolk is of dat het anders loopt: we zijn er voor onze gezinnen. Kraamzorg is ongelooflijk belangrijk voor kersverse ouders; het is een enorme verandering om een kind te krijgen. Daarom doet ZiNkraamzorg er alles aan om het hele gezin een heerlijke kraamtijd te geven. Dat doen we met liefde en toewijding bij zo’n 8.500 gezinnen per jaar. Elke dag beleven wij nieuw leven. Kraamzorg is het mooiste vak ter wereld! Ik ben Danique, Teamcoach bij ZiNKraamzorg. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kindjes: Senn van 6, Elin van 4 en Liz van 2.

Website: www.zinkraamzorg.nl

ZiNKraamzorg
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.