De perfecte babykamer (deel 1)

Als je mag nadenken over de inrichting van jouw babykamer mag ik je feliciteren! Dat betekent dat je in blijde verwachting bent! Of dat nou gaat om een kindje uit je buik of je hart: er komt een kindje! Onwijs gefeliciteerd! Wat mij betreft is er bijna niks leuker dan jullie verwachting tastbaar te maken. De eerste kleertjes, kinderwagen, (véél) hydrofiele doeken, maar vooral ook… de babykamer!

Stylist van Bzzzonder

Ik ben Sanne, mama van twee schatjes van 2 en 4 jaar oud. Op werkgebied ben ik de gelukkige die alle kindercentra van Kindercentrum Bzzzonder mag ontwerpen en met ons team mag inrichten. Daarnaast heb ik al voor zowel mijn meisje als mijn jochie een kamer mogen inrichting. Ik hoop dat ik je op weg kan helpen en inspireren met het maken van jouw perfecte kamertje voor jullie kleine wondertje!

Wat zit vast?

Als eerste, zo begin ik eigenlijk met het inrichten van alle ruimtes, helpt het om eens heel objectief naar de ruimte te kijken. Waar is de deur, waar is het raam en waar komt licht vandaan? Heb je met vaste objecten in de ruimte te maken zoals radiatoren, pilaren of verspringingen in de muur? Waar zitten de stopcontacten? Door zo even stil te staan bij ‘de feiten’ van een ruimte, kun je hier altijd op terugvallen als je twijfelt over keuzes.

Commode

Maximaal twee praktische mogelijkheden

Vervolgens hoef je niet te ingewikkeld te doen over de indeling van de babykamer. Vaak zijn er één of twee meest praktische indelingen, zoek niet verder. Zo werkt de ruimte het beste. Ga je op zoek naar meer creatievere indelingen, dan sta je straks met je baby op je arm, midden in de nacht, moeilijk te doen om ergens omheen te lopen. Trust me, zit je met je slaaphoofd echt niet op te wachten.

Van groot naar kleiner

Denk bij een praktische indeling als eerste aan de grote meubels. Het bedje, commode en soms een hoge kast. Het bedje is het belangrijkste, daar komt jouw kleine telg straks in te liggen. Deze wil je niet onder een raam in verband met de tocht. Ventilatie is belangrijk maar tocht is een beetje te enthousiast;). Het liefste plaats je het bedje in een hoek van de kamer, zodat de twee kanten van de wand ‘veilig’ aanvoelen voor de kleine. Tip: leg het hoofdje van je kindje aan de kant van de dichte wand, zelf vind je het (onbewust) ook fijn om een dichte muur achter je te hebben. Dat geeft geborgenheid ten opzichte van een open zijde. Kinderen, de één meer dan de ander, voelen dit van jongs af aan al aan.

Twee-in-één

Na het bedje volgt de commode en kast. Tip: wij hadden een hele brede commode (eigenlijk gewoon een geschilderd oud dressoir) en niet nog een losse grote kast, dat scheelt veel ruimte! De leukste kleertjes wil je misschien liever helemaal niet wegstoppen in een dichte kast, hang ze aan een stok in de kamer, of aan een paar leuke haakjes aan de wand! Dat is nog eens gezellige aankleding. Kies je toch voor een commode en hoge kast? Besef dan dat de hoge kast letterlijk meer ruimte inneemt, ook qua gevoel in de ruimte. De hoge kast achter de deur of net in de diepere verspringing van de wand zorgt ervoor dat de kast een beetje weg valt. En als laatste: let een beetje op de verhouding van de meubels. Een schattige ééndeurskast is qua afmeting wat meer in verhouding met een babybedje dan een joekel van een driedeurskast.

Wil je meer tips? Houd dan deze pagina in de gaten, want er volgen snel meer leuke ideeën voor jouw ideale babykamer.

Bron: foto via olliella.com

Sanne

Dit ben ik

Mijn naam is Sanne. Moeder van een jochie van vijf en een meisje van twee. Ik heb het geluk dat ik me dagelijks bezig mag houden met kleurpaletten, meubels (I loooove kringloopwinkels), inrichting en de ontwikkeling van kinderen. Ik houd me namelijk, samen met mijn team, bij Bzzzonder bezig met de inrichting van al onze locaties!

Website: www.bzzzonder.nl

Bzzzonder
Share This Post
1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.