De zoektocht naar kinderopvang

De zwangerschapstest is nog amper droog, maar jij moet al nadenken over pak ‘m beet een jaar. Blijf je werken? En voor hoeveel uur? Breng je je versgebakken kroost naar oma? Of kies je voor een kinderopvang? En als je dan kiest voor een kinderopvang, welke kies je? Hierbij een paar tips op een rijtje.

Tip 1

Wacht niet te lang met je zoektocht. Ook als je het opvangplaatje nog niet rond hebt. Het laatste wat je wilt is dat je een keuze hebt gemaakt en je niet terecht kunt op de plek van je voorkeur. Daarnaast kan rondneuzen helpen bij het maken van de puzzel. Dan weet je waar je uit kunt kiezen. Kijk dus gerust rond bij een kinderdagverblijf en stel kritische vragen. Maar ondervraag ook bijvoorbeeld een mama die haar kindje naar de buurvrouw brengt, die als gastouder werkt. Verdiep je in de kosten, maar ook wat je terugkrijgt via kinderopvangtoeslag. Bedenk wat jij belangrijk vindt.

Tip 2

Google is je vriend, maar kan ook je vijand zijn. Zonder dat je het weet, word je beïnvloedt op basis van je eerdere zoekopdrachten. Google weet allang van je kinderwens, je zwangerschap en de kwaaltjes waar je last van hebt. De online algoritmes zijn niet eng, maar het is wel goed om je daar bewust van te zijn. Daarom kun je misschien als eerste luisteren naar je echte vrienden. Wat zijn hun ervaringen als het gaat om kinderopvang? Vervolgens Google je. Let erop dat de eerste hits vaak betaalde advertenties zijn. Zij staan bovenaan, doordat ervoor betaald wordt. De zoekresultaten eronder zijn veel waardevoller. Zij hebben hun plekje verdiend. Gebruik zoekwoorden die voor jou belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de wijk waar je opvang zoekt of woorden als gezond, kleinschalig en groen. It’s up to you.

Tip 3

Nog heel even over je online zoektocht. Een kinderopvangorganisatie of gastouderbureau promoot op eigen website natuurlijk vooral waar ze goed in zijn. Dat is logisch. Zoek vooral ook even het pedagogisch beleidsplan. Wil je echt weten hoe een kinderopvang scoort? Check dan de GGD-rapportages. Elke opvang krijgt namelijk te maken met inspecties en de verslagen daarvan zijn in te zien op www.landelijkregisterkinderopvang.nl. Zo lees je precies hoe ze scoren op pedagogische kwaliteit, emotionele veiligheid, diploma-eisen, enzovoorts. Zo krijg je pas echt een goed beeld bij een kinderopvangorganisatie.

Tip 4

Ga langs bij een locatie van je keuze. Plan je bezoek op een drukker moment. Dus niet tijdens de middagslaap, maar wel tijdens het fruitmoment. Vraag ze het hemd van het lijf, maar proef vooral de sfeer en ga uit van je eigen gevoel. Sfeer en gevoel zijn namelijk allesbepalend. Ook als de hormonen door je lijf gieren, of juist misschien vooral dan. Vragen die je kunt stellen zijn bijvoorbeeld over voeding. Moet je zelf flesvoeding meenemen (borstvoeding meenemen is logisch) of wordt dit verzorgd? En, mocht je het belangrijk vinden, mag een kindje buiten slapen? Alsook hoe wordt er omgegaan met speelgoed? Wat is de visie daarop? Wordt er elke dag buiten gespeeld? Maar nogmaals: sfeer en gevoel zijn belangrijk. Het is ook echt niet erg als je zes opvanglocaties bezoekt. In kinderopvangland is dat heel normaal. En logisch ook, tenslotte gaat het om jouw allergrootste schat.

Esther Buitelaar

Dit ben ik

Mijn naam is Esther. Mijn kleuters zijn inmiddels begonnen aan een glansrijke schoolcarrière, maar ik kan nog met weemoed terugdenken aan het gezellige getrappel in mijn buik. Ik adviseer en help met het maken van keuzes tijdens de rondleidingen. Ondanks dat de tijd van gierende hormonsters achter me ligt, weet ik als geen ander wat er op je afkomt als je op zoek gaat naar kinderopvang.

Website: www.bzzzonder.nl

Bzzzonder
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.