Hoe maak je de mooiste 1e verjaardag (telefoon) foto’s?

En toen werd ze alweer 1.. WHAT! Wat een mijlpaal vond ik het toen mijn kids 1 jaar werden. Het jaar vliegt voorbij en wat ontwikkelen ze snel in het eerste jaar!

De eerste verjaardag is zo speciaal en hoe leuk is het om die bijzondere mijlpaal vast te leggen! Ik geef je in deze blog tips hoe je thuis, met je camera of gewoon met je telefoon mooie foto’s kan maken als ze 1 jaar worden.

Bedenk wat je wilt

Ga eerst bedenken wat je leuk vindt, wat voor stijl past bij je? Je zou bijvoorbeeld een cake smash kunnen doen of foto’s maken met ballonnen of een cijfer ballon!
Wil je de foto’s buiten of binnen maken? En als je naar buiten wilt, wat is een mooie en geschikte plek hiervoor?

Voer je plan op tijd uit

Om zo min mogelijk stress te krijgen zou ik de foto’s al eerder maken en niet op de verjaardag zelf. Kies een mooie dag uit één of twee weken voor de eerste verjaardag. Stel dat het regent heb je nog een back up plan om het te verschuiven naar een andere dag. Want het is wel leuk om op de verjaardag wel de foto’s te hebben!
Plan de shoot niet midden op de dag. De zon is dan erg fel, je kunt beter aan het begin van de dag fotograferen. Vaak is je kindje dan ook nog het gezelligste! Win win!

Aankleding

Denk eens na over de aankleding. Een cakesmash of foto’s met ballonnen kan tegen een witte muur thuis, maar dat is vaak een beetje kaal. Hang eens verschillende effen doeken op, zoek op pinterest naar leuke ideeën voor aankleding met ballonnen of een leuke slinger. Misschien heb je wel elke maand foto’s gemaakt van je kleintje en hoe leuk is het om die allemaal op te hangen als een slinger?

Ga je liever de natuur in voor de foto’s, bedenk wat is een goede plek daarvoor? Is het een handige plek waar je kindje (en de taart) stabiel kan zitten? Wil je er een kleedje onder of is er juist een mooi bospad of vlonder? Kies een plek waar het licht mooi op je kindje valt maar vermijd direct zonlicht. Je kunt ook schaduw creëren door bijvoorbeeld een tipi tent mee te nemen en je kindje ervoor te laten zitten.

Ga je voor een fotoshoot met taart? Wat voor thema wil je? Ik vind zelf: Less is more en als je los gaat, zorg dat het bij elkaar past. Heb je ook al nagedacht over een taart? Ga je de taart zelf maken of laat je het maken?
Ik heb toen mijn dochtertje 1 jaar werd, zelf een taart gemaakt. Gewoon heel simpel cake biscuit met botercreme. Een ‘ONE’ geprint en op satéstokjes geplakt en een mooie locatie gezocht. De taart voorgeschoteld en het leverde prachtige beelden op:

Instellingen

Heb je geen camera dan is een smartphone ook een prima optie! Op veel smartphones zit ook een pro functie waarmee je verschillende dingen kan instellen. Schuif eens met wat knopjes en kijk wat het doet. Diafragma is vaak mooi voor de wazige achtergrond.
Tip: Zorg dat de lens van je camera schoon is dus zonder vette vingerafdrukken van je kindje.

Compositie

Maak je binnen foto’s? Zoek het daglicht op en fotografeer bij een raam. Gebruik zijlicht of laat het licht van voren komen (jij staat dan met je rug naar het raam)
Doe alle lampen uit zodat je geen gele gloed krijgt over de foto. Op een bewolkte dag kan je het beste midden op de dag fotograferen maar is het lente of zomer is het juist beter om vroeg in de ochtend foto’s te maken. Er is dan zacht licht omdat de zon net opkomt, dat geeft een mooie warme gloed over je foto.

Tip: Ga niet zoomen met je smartphone. Hierdoor krijg je kwaliteitsverlies! Ga lekker aan de wandel, dus wil je inzoomen loop dan naar je kindje toe!

Nabewerkingen

Heb je mooie foto’s gemaakt? Tof! Dan is het super leuk om de foto’s na te bewerken. Dit geeft net de finishing touch aan een foto. Je kunt de kleuren er nog mooier uit laten komen, meer contrast toevoegen of de warme kleuren er mooi uit laten komen.
Dit kan gewoon met een app op je telefoon zoals snapseed of lightroom. Schuif eens aan de balkjes om te kijken wat het doet maar doe het subtiel, want je wilt wel dat het natuurlijk blijft.

Tip: Zorg dat de foto recht is, kijk eens naar de horizon of de plint bij de muur. Is deze recht? Als dat niet zo is kan je deze in lightroom ook nog rechttrekken!

Ga lekker aan de slag en zorg dat het een feestje wordt! Een feestje vastgelegd voor later! Ik ben heel benieuwd of je iets aan deze tips hebt gehad! Heb je foto’s gemaakt voor de eerste verjaardag van je kleintje, tag mij dan op social media in de foto (@fotografiebijmarloes). Dat vind ik hartstikke leuk om te zien! Heel veel succes en plezier!

Fotograaf Marloes van Fotografiebijmarloes voor de beste tips, foto's en een cursus

Dit ben ik

Hi! Ik ben Marloes, een enthousiaste lifestyle fotografe uit Dordrecht. Getrouwd met Pim en moeder van Noud (3) en Saar (1). Samen met onze bruine labrador genaamd ‘Brownie’ wonen wij in Dordrecht. Graag geef ik je tips en tricks hoe je jouw gezin op een spontane en ongedwongen manier vastlegt.

Website: www.fotografiebijmarloes.nl

Fotografie bij Marloes
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.