Inpakstress voor de zomervakantie: Tips van onze opruimcoach

Ik ga op reis en neem mee… Meestal veel te veel! De zomervakantie staat voor de deur en terwijl de kinderen uitkijken naar zon, zee en avontuur, kan het bij moeders vaak anders aanvoelen. De gedachte aan het inpakken voor een hele vakantie kan behoorlijk wat stress veroorzaken. Maar geen zorgen, ik heb enkele praktische tips voor je op een rijtje gezet. Zo kan je meer ontspannen aan je vakantie beginnen.

Tip 1: Begin op tijd met voorbereiden

Uitstellen is je vijand als het gaat om inpakken. Begin minstens een week van tevoren met de voorbereidingen. Maak een checklist van alles wat je nodig hebt voor de vakantie. Dit geeft je een duidelijk overzicht en zorgt ervoor dat je niets vergeet. Bovendien kun je items verzamelen en afvinken in de dagen voor vertrek. Hierdoor hoe je op het laatste moment niet te haasten of bang te zijn dat je iets vergeet.

Inpakstress, wat moet er mee op vakantie, een moeder zit op de grond met een koffer

Tip 2: Maak gebruik van een checklist

Een goed georganiseerde checklist is je beste vriend. Verdeel de lijst in categorieën zoals kleding, toiletartikelen, medicijnen, elektronica, en kinderbenodigdheden. Vergeet ook niet om een aparte categorie te maken voor belangrijke documenten zoals paspoorten, tickets, en reserveringen. Er zijn apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het maken en bijhouden van je checklist. Bijvoorbeeld PackPoint, maar een uitgeprinte versie kan natuurlijk ook, download jouw ‘Travel Checklist’.

Ik ga op reis en neem mee… Meestal veel te veel! 

koffers inpakken voor de zomervakantie, een rij roze koffers

Tip 3: Pak strategisch in

Bij het inpakken is het belangrijk om strategisch te werk te gaan. Gebruik ‘packing cubes’ om kleding georganiseerd te houden en ruimte te besparen. Rol kledingstukken op in plaats van ze op te vouwen. Dit voorkomt kreukels en bespaart ruimte in je koffer. Leg de zwaarste items onderin de koffer en de lichtere items er bovenop. Houd essentiële items binnen handbereik, vooral als je met jonge kinderen reist.

Tip 4: Minimaliseer en stel prioriteiten

Het is verleidelijk om voor elke mogelijke situatie iets in te pakken, maar dit leidt vaak tot overvolle koffers en onnodige stress. Wees realistisch over wat je écht nodig hebt. Een handige regel hiervoor is om kleding te kiezen die makkelijk te combineren is en geschikt is voor verschillende gelegenheden. Beperk het aantal schoenen en accessoires. En vergeet niet dat je op de meeste vakantiebestemmingen ook dingen kunt wassen.

5. Betrek de kinderen bij het inpakken

Maak van het inpakken een gezellige en leerzame ervaring door je kinderen erbij te betrekken! Als ze oud genoeg zijn, kunnen ze hun eigen koffers inpakken (natuurlijk onder jouw liefdevolle begeleiding). Dit leert hen verantwoordelijkheid nemen en maakt jouw taak een stukje makkelijker. Geef ze een simpele checklist en leg uit wat echt belangrijk is om mee te nemen. Samen inpakken kan zelfs een leuke activiteit zijn waarin jullie alvast samen over de vakantie kunnen fantaseren. Zo begint het avontuur al thuis!

6. Maak een ‘laatste moment’-tas

Een ‘laatste moment’-tas is een kleine tas waarin je de dingen stopt die je op de dag van vertrek nog nodig hebt. Denk aan tandenborstels, telefoonopladers, snacks, speelgoed of boeken voor de kinderen en belangrijke documenten. Deze tas zorgt ervoor dat je op het laatste moment niet meer door de koffers hoeft te rommelen.

Tot slot

Inpakken voor een zomervakantie hoeft geen bron van stress te zijn. Met een beetje organisatie en de juiste mindset kun je het proces soepel en efficiënt laten verlopen. Volg deze tips en ga ontspannen en goed voorbereid op reis. Geniet van de tijd met je gezin en maak er een onvergetelijke vakantie van!

Online cursus

Heb je hulp nodig met je huis opruimen? Klik dan op deze link voor meer informatie over mijn online programma ‘Meer rust en ruimte in huis in slechtst 45 minuten per week’.

Barbara Voerman van Simply orderly. Een opgeruimd huis is voor iedereen beter.

Dit ben ik

Hi! Ik ben Barbara Voermans, Opruimcoach en moeder van Elin (2011), Cato (2013) en Philou (2015). Met mijn bedrijf Simply Orderly help ik moeders die zich overweldigd voelen door de hoeveelheid spullen en chaos in huis. Hiermee creëren ze blijvend meer rust en ruimte in huis, zodat ze een ontspannen en aanwezige moeder kunnen zijn die volop van het moederschap kan genieten. In mijn blogs deel ik mijn passie voor mijn vak. Ik hoop jou als moeder te inspireren en aan te moedigen om met de spullen in je huis aan de slag te gaan, zodat je meer kostbare tijd kunt doorbrengen met je kinderen. Ik help ook online. 

Website www.simplyorderly.nl en Instagram Simply_Orderly 

Logo van Simply Orderly
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.