Mindfull na echtscheiding

Als je momenteel midden in een scheiding zit of al enige tijd gescheiden bent, herken jij dit waarschijnlijk wel: Je bent gescheiden, maar je vindt het moeilijk te accepteren? Je weet niet hoe je alleen door moet? Het lukt je niet om de draad weer op te pakken?  En je hebt behoefte aan praktische handvatten en tips?

Emotionele situatie

Helaas ben je hierin niet alleen. In Nederland eindigt bijna 40% van de huwelijken in een echtscheiding. In mijn mediationpraktijk zie ik veel stellen met nog zeer jonge kinderen. Ik begrijp als mediator dat het soms erg moeilijk is (of was) om in een emotionele situatie, rationele keuzes te moeten maken.

Tips om je beter te voelen

Als mediator vind ik het heel belangrijk om mensen goed te begeleiden bij hun scheiding, maar ik vind het minstens zo belangrijk om hen te helpen hun leven weer op te pakken. Ook al voelt het nu misschien niet zo, maar na verloop van tijd ga je je echt weer beter voelen. Alleen gaat dat meestal niet vanzelf, wel kun je daar zelf aan werken. Om jou te helpen een goede doorstart te kunnen maken, heb ik een gratis webinar ontwikkeld waarin ik je in 6 stappen meeneem in het scheidingsproces. Ik deel praktische tips om zelf weer de regie te pakken in jouw leven. Zodat jij weer die leuke, relaxte, (werkende) mama kunt zijn die mooie toekomstplannen maakt.

Fases van een scheiding

Om een goede doorstart te kunnen maken na je scheiding, ben ik ervan overtuigd dat het belangrijk is dat je inzicht hebt in het scheidingsproces- en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben van mening dat het scheidingsproces uit drie fases bestaat en dat al die fases aandacht verdienen om vandaaruit verder te kunnen bouwen aan een nieuw en gelukkig leven. De eerste fase is de periode voordat de beslissing door één van beide definitief wordt genomen. Heel vaak zijn er in deze periode al heel veel spanningen en onzekerheden. Deze fase wordt vervolgens opgevolgd door het daadwerkelijke scheidingsproces, waarin heel veel keuzes moeten worden gemaakt omtrent de kinderen, financiële en huisvesting. Het is niet te onderschatten hoe moeilijk dat is, omdat je in deze ’tweede’ fase afscheid moet nemen van je vertrouwde leven, maar tegelijkertijd keuzes moet maken voor de toekomst. Daarbij lijkt het soms dat je in een achtbaan van emoties terechtgekomen bent, waarin je heen en weer wordt geslingerd van bijvoorbeeld boosheid, verdriet en machteloosheid. De laatste fase is de fase waarin je de draad weer moet gaan oppakken, terwijl jij je nog altijd bevindt in een rouwproces. Dit rouwproces is heel persoonlijk en daardoor vaak ook heel eenzaam.

De zes stappen

In één van de zes stappen van het scheidingsproces komt onder andere de kracht van je mindset voorbij. Ik ben er van overtuigd dat het heel waardevol is om hier aandacht voor te hebben. Juist omdat je tijdens en na je scheiding bezig bent met zowel het verleden als de toekomst, moet je jezelf trainen bewust te leven in het heden. En dat hoeft helemaal niet zweverig te zijn, wel kan je stressniveau verminderen. Enkele praktische tips zijn:

  1. Probeer lief te zijn voor jezelf: maak jezelf geen verwijten en praat niet negatief over jezelf
  2. Probeer je huis opgeruimd te houden: chaos in je huis geeft chaos in je hoofd
  3. Probeer jezelf 10 minuten van rust te gunnen per dag: gun jezelf 10 minuten waarin je bijvoorbeeld een kopje thee of koffie drinkt met volle aandacht.
  4. Probeer los te laten: wat is gebeurd is gebeurd
  5. Probeer geduld te hebben: verandering kost nu eenmaal tijd en vertrouw erop dat het goed komt!

Tot slot wil ik je hier meegeven dat een (ongewenste) scheiding verwerken veel tijd en inzet vergt. Dat is ook volkomen normaal, maar ik help je graag hierbij. In mijn webinar komen alle bovenstaande aspecten aan bod. Is mijn webinar iets voor jou of ken je iemand voor wie dit waardevol kan zijn? Meld je dan nu gratis aan via deze link: webinar. Het is te volgen vanuit je eigen vertrouwde plekje thuis. Je kunt geheel anoniem deelnemen, omdat niemand jou kan zien of horen. Na afloop krijg je nog wel de gelegenheid om vragen aan mij te stellen in de live chat.

SDB Mediation - 2020 - Tatiana Leonora Photography -132 (1)

Dit ben ik

Mijn naam is Susanne den Boer, eigenaar van SDB mediation. Ik heb rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik ben jurist en mediator, maar ook ervaringsdeskundige. Mijn missie is om mensen tijdens hun scheiding zo goed mogelijk te begeleiden, maar ook om mensen na hun scheiding weer op weg te helpen naar een nieuw en gelukkig leven. In mijn gratis webinar geef ik handvatten en tips om de scheiding te verwerken zodat je kan bouwen aan een nieuwe toekomst. Dat is iets wat ik iedereen gun. 

Website: www.sdbmediation.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.