Hoe maak je mooie en warme herfst of winter foto’s?

Hou jij van de warme kleuren tijdens de herfst? Prachtige oranje, rode bladeren aan de bomen en op de grond. Samen eikels zoeken en bladeren oprapen om in de lucht gooien. Of wacht jij liever op de sneeuw op de bomen, samen knuffelen met dikke truien, sjaals en mutsen en een kop warme chocolademelk.

Foto’s maken hoeft niet alleen heel tof te zijn in de zomer. Elk seizoen heeft zo zijn charmes!

In beweging...

Het kan koud zijn tijdens een fotoshoot in de herfst of winter, daarom zorg ik ervoor dat we geen uren foto’s gaan maken. Vaak begin ik ook als eerste met de foto’s van jullie staand en zittend, lekker knus, te maken. Daarna laat ik jullie bewegen, een stuk lopen, ik geef kleine opdrachtjes en doe misschien wel een klein ren wedstrijdje met de kinderen. Ik zorg ervoor dat jullie in beweging zijn en het niet koud krijgen.

Laagjes, laagjes, laagjes

In de voorbereiding kan je ook ervoor zorgen dat je het tijdens de shoot niet koud krijgt! Laagjes in de key! Een paar foto’s met je winterjas aan is leuk maar veel kledingkeuze aan een winterjas heb je vaak niet. Een winterjas is ook vaak vol en dik, dus lekker die jas uit en laagjes aan! Een extra lange mouwen romper, een lange mouwen t-shirt, een trui, een vest, een bodywarmer. Een maillot en dikke broek, sokken en winterschoenen of warme laarzen.

Lekker warm

Thermo ondergoed is ook ideaal, voor jezelf om onder je trui en spijkerbroek te doen. Maar ook voor je kinderen. Of als je zwanger bent voor onder een mooie zwangerschapsjurk. Je ziet er niets van en je houdt jezelf lekker warm!

Accessoires

Om lekkere winterse plaatjes te krijgen is het super leuk om met accessoires te werken. Denk aan een gebreide muts, sjaal, een warme hoofdband/haarband. Verschillende dikke kleedjes waar je op kan zitten. Neem nog een mok met warme chocolademelk en slagroom mee en het plaatje is helemaal compleet!

Kleding

Om lekkere winterse plaatjes te krijgen is het super leuk om met accessoires te werken. Denk aan een gebreide muts, sjaal, een warme hoofdband/haarband. Verschillende dikke kleedjes waar je op kan zitten. Neem nog een mok met warme chocolademelk en slagroom mee en het plaatje is helemaal compleet!

Voor een mooi geheel is het dus goed om van te voren na te denken over welke kleding je aantrekt maar ook welke accessoires je erbij wilt en de kleuren daarvan! Leg alles bij elkaar en kijk of het een mooi geheel is. Wissel af met rustige, aardse tinten en zorg dat je niet allemaal dezelfde kleuren aan hebt.

Kijk ook waar je de foto’s gaat maken. In het bos is het vaak wat donkerder. Dan is het juist heel mooi om lichter gekleurde kleding aan te doen. Op de zandvlakte is het zand al lichter, dus voor het contrast is het dan prachtig als je donkere tinten aan doet, zoals donkergroen of bruin.

In de winter is het licht ook prachtig, zacht en warm. Wie weet piept de zon wel even tussen de wolken en bomen door. Prachtige tijd om mooie momenten te fotograferen. Om misschien je mooie ronde zwangere buik vast te leggen of om nieuwe herinneringen te maken met je gezin!

Ik ben heel benieuwd of jij een fotoshoot zou doen in de herfst of winter!?

Fotograaf Marloes van Fotografiebijmarloes voor de beste tips, foto's en een cursus

Dit ben ik

Hi! Ik ben Marloes, een enthousiaste lifestyle fotografe uit Dordrecht. Getrouwd met Pim en moeder van Noud (3) en Saar (1). Samen met onze bruine labrador genaamd ‘Brownie’ wonen wij in Dordrecht. Graag geef ik je tips en tricks hoe je jouw gezin op een spontane en ongedwongen manier vastlegt.

Website: www.fotografiebijmarloes.nl

Fotografie bij Marloes
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.