Ouderschap is meer dan opvoeden alleen

Ouder word je maar één keer en dat blijf je de rest van je leven. Opvoeden kan ook iemand anders voor en met je samen doen. Opvoeder zijn doe je, gemiddeld genomen, een korte periode in je leven en die van je kind.

Doe ik het wel goed en goed genoeg?

Dat zijn de twee vragen die ouders zichzelf veel afvragen. Meer dan 55% van alle ouders vindt het ouderschap moeilijker dan gedacht. Ouders voelen zich niet altijd even gemakkelijk om vragen die er zijn hardop te stellen. Ouderschap is soms overweldigend en de omstandigheden van een gezin zijn niet altijd ideaal. De lat ligt hoog; je hebt hoge verwachtingen van jezelf en je kunt die niet altijd waar maken. Je wordt onzeker en twijfelt aan jezelf en je eigen kunnen. Dat komt veel ouders denk ik bekend voor.

Jouw behoeftes

De afgelopen periode hoor en lees je veel meer over ouderschap en opvoeden. Er zijn veel tips en adviezen wat je moet doen of juist moet laten. Dit zijn vaak algemene tips, niet afgestemd op jou en de situatie met je kind. Ouders kunnen geholpen worden door eerst te kijken naar het gedrag van het kind, maar van belang is eerst te kijken naar het beeld die ouders hebben van ouderschap en gaan ontdekken wat de behoeftes van deze ouders zijn. Dan kom je als ouder tot een basis waarin de verschillende omstandigheden van het gedrag van je kind minder gaat uitmaken. Als je weet wie je bent als ouder kom je makkelijker tot een manier om met het gedrag van het kind om te gaan.

Wat is belangrijk bij ouderschap?

Het is van belang dat je als ouder niet alleen zicht hebt op wat er niet werkt en gaat, maar vooral ook wat je sterkt in je ouderschap. Veel ouders blijken tot veel meer in staat dan dat ze ooit voor mogelijk hebben kunnen houden. Dat houdt in dat je als ouder veel vaardigheden tot je beschikking hebt. Deze vaardigheden heb je nodig voor het versterken van je ouderschap. Er is aandacht nodig voor je mogelijkheden en vaardigheden, helemaal wanneer je je kwetsbaar voelt. Je kind ontwikkelt zich en de vaardigheden die je nodig hebt veranderen mee. Als je daar als ouder oog voor blijft houden en je wilt je ontwikkelen, dan lever je ook een bijdrage aan het welzijn van je unieke gezin. Er is geen één gezin hetzelfde en dat maakt ouderschap ook zo mooi en bijzonder.

Mijn doel

Mijn doel in het leven is me bezig te houden met ouderschap op verschillende manieren. Ik wil bereiken dat vaders en moeders zich kunnen ontwikkelen in het ouderschap op de manier en tijd die hen past. Omdat we leven in een digitale wereld wil ik van betekenis zijn om juist ook digitaal ouders te kunnen ondersteunen zonder wachtlijsten. Afgelopen jaar ben ik Ouderlijnonline gestart; een bedrijf voor online coachen op ouderschap. We gaan tijdens het coachen uit van je mogelijkheden en vaardigheden die je hebt als ouder.

Speciaal voor Buurtmama’s heb ik een aanbieding voor Moederdag. Coaching is een kadootje voor jezelf, voor elke mama. Verbeter jouw ouderschap. Je krijgt 60 euro korting op een Ouderlijnonline basispakket 2. Boek hem op www.ouderlijnonline.nl/mam. De actie is geldig van 10 tot en met 31 mei 2021.

Voor alle Buurtmama’s
60 euro korting op een Ouderlijnonline basispakket 2

Dit ben ik

Ik ben Simone ten Napel, ik woon in het midden van het land en ben op latere leeftijd na 3 zwangerschappen moeder van 2 zonen geworden. Ik ben de afgelopen 20 jaar na het afronden van mijn post-hbo opleiding coaching en supervisiekunde, werkzaam als coach en supervisor. Ouderschap heeft als coach mijn hart gestolen.

Website: www.ouderlijnonline.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.