Verminder haasten en stressen door eten te preppen

Soms kan het leven als moeder best stressvol zijn. De momenten waarop ik als moeder stress ervaar, zijn de momenten dat ik ergens met mijn kinderen op tijd moet zijn en we dus op tijd klaar moeten staan. De ochtenden dat ik mijn kinderen naar de kinderopvang breng, zijn hier een goed voorbeeld van. Op deze ochtenden moet ik zorgen dat Veere en Sterre aangekleed zijn, haren gekamd en tanden gepoetst hebben, hun tas ingepakt zijn en natuurlijk moeten we allemaal ontbeten hebben. Daarnaast krijgt Rosa ook nog borstvoeding in de ochtend en moet ook zij aangekleed zijn. Sinds twee maanden gaat Veere naar school. Dat is weer op een andere locatie dan de kinderopvang. Dus nu moet ik ook nog naar twee plekken wandelen met een wandelwagen waar Rosa in kan slapen (we hebben besloten een bakfiets te gaan kopen, nu al zin in!). Rolf begint altijd vroeg met werken en hij moet een flink stuk rijden, dus hij is er dan niet bij. Ineens kan ik me de verhalen van ouders die in hun pyjama op het schoolplein staan, terwijl hun kinderen er piekfijn uitzien, goed voorstellen… Ik geef mezelf tegenwoordig een schouderklopje als het allemaal weer op tijd is gelukt.

Wat is preppen

Gelukkig heb ik de afgelopen jaren iets ontdekt waarmee ik het mezelf een stuk makkelijker maak, namelijk preppen, oftewel eten voorbereiden. Wat een super fijne ontdekking!
Op de ochtenden waarvan ik weet dat het haasten gaat worden, dus als er een dag kinderopvang, school en voor mij werken op het programma staan, dan bereid ik dat voor met een super lekker ontbijt. Als ik namelijk iets heel bijzonders op tafel zet, dan weet ik zeker dat er ineens niet meer getreuzeld wordt.

Bijzonder ontbijt?

Normaal eten we altijd havermoutpap als ontbijt. Hierbij zet ik Rolf ook in voor de voorbereiding. Hij maakt de havermout al wanneer hij opstaat, als ik met de kinderen opsta dan is de pap al afgekoeld en hoef ik alleen nog maar fruit te snijden, heel handig. Ook heb ik een grote pot met een zelfgemaakte mix van allerlei soorten bessen, pitten en noten. Deze zet ik op tafel en strooi in één keer over de pap. Dit gaat een stuk sneller dan al die verschillende potjes openmaken in de ochtend. Op de ochtenden dat dit niet voldoet, heb ik een nieuwe truc bedacht. Ik maak de avond van te voren iets heel bijzonder klaar, namelijk taart, muffins of ijs. Zo wordt er zeker niet getreuzeld.

Taart, muffin en ijs gezond?

Klinkt dat je wat vreemd in de oren van Mama Roos die altijd bezig is met kinderen gezond te leren eten? Dat snap ik! Het leuke is dat dit ook gezond is, zo heb ik een aantal recepten ontwikkeld voor ontbijttaart. Ik maak de bodem van muesli of havermout, dan komt er een laag (soya)yoghurt of kwarkvulling overheen en als laatste versier ik de taart met fruit. Er zit werkelijk niks ongezonds in. Dit geldt ook voor mijn ontbijtmuffins en ontbijtijs. Ik geef ze dit dus met een heel goed gevoel en mijn kinderen (en ikzelf) smullen ervan. Als je samen de dag goed begint, dan heb je daar de hele dag profijt van.

Lekker ontbijtmuffin recept

Ik deel graag een recept voor een ontbijtmuffin met je. Ze zijn gezond, lekker en super snel in de ochtend. Heerlijk voor kindjes vanaf 10 maanden. Smakelijk!

Benodigdheden

125 gram havermout
2 rijpe bananen
2 eieren
125 ml ongezoete amandelmelk
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel kaneel
3 dadels
2 appels
2 eetlepels pindakaas
Handje noten voor kinderen ouder dan 1,5 jaar

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal alle ingrediënten behalve de noten en de appels samen in een keukenmachine tot een beslag. Als je ook muffins voor kindjes onder de 1,5 jaar maakt dan zou ik nu een aantal vormpjes vullen met dit mengsel. Hak de noten en snijd de appels in stukjes, doe bij het beslag. Vul de vormpjes met dit beslag. Deze zijn geschikt voor iedereen. Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met fruit of noten. Bekijk voor het recept ook op mamarooskookt.nl.

DSC03716 (1).JPG

Dit ben ik

Ik ben Roos, mama van drie fantastische dochters.
Mijn kennis over voeding en psychologie zet ik in voor mijn missie: baby’s en peuters een gezonde start geven door middel van gezonde voeding, want ik ben ervan overtuigd dat je goed en gezond voelen de basis is voor een gelukkig leven.

Website: www.mamarooskookt.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.