Wat moet ik met àl die foto’s op mijn telefoon??

Je herkent het vast wel, je hebt een hele hoop foto’s van je kleintje(s) op je telefoon die daar maar op blijven staan. Soms scrol je eens even terug om te kijken en terug te gaan naar het moment van toen. Of print je een foto uit voor in een fotolijstje. In dit blog deel ik wat tips wat je allemaal kan doen met je foto’s Zodat de herinneringen die in je telefoon staan niet verloren gaan én je orde krijgt in al je digitale foto’s. 

Foto's afdrukken

Je hebt vast al eens foto’s afgedrukt. Super leuk om in een lijstje te doen en neer te zetten of aan de muur te hangen. Er is veel kwaliteitsverschil bij het afdrukken van de foto’s. Wat mijn favoriete zijn SmartphotoAlbelli, Profotonet en Pixum. En dan het liefste de matte variant.

Digitaal

Misschien ben je helemaal niet van het afdrukken en wil je liever alles digitaal. Maar hoe hou je orde tussen al die foto’s die je maakt met je telefoon? Want die leukste foto’s wil je niet verloren laten gaan. Dan is misschien de app Picca iets voor je! Hierin kan je snel en makkelijk foto’s zetten in een tijdlijn. Zo heb je alle mooie momenten onder elkaar en kan je de leukste foto’s makkelijk terug vinden en bekijken.  

Ook is het heel leuk om een email adres aan te maken voor je kind en elke week een paar foto’s of een kort filmpje te sturen. Ook bijzondere momenten of leuke uitspraken of jaarlijks een terugblik kan je sturen in de tekst van de mail. Als je kind ouder is geef je het e-mailadres en wachtwoord en hoe leuk is dit om allemaal samen terug te kijken en de tekstjes van toen te lezen! 

Fotoboek

Wil jij het meer tastbaar, dan is een fotoboek natuurlijk heel leuk. Zelf maak ik per kind een jaarboek. Een algemeen jaarboek van bijvoorbeeld 2020 als gezin, is ook een leuke optie. Ik maak snel en makkelijk mijn fotoboeken in Albelli.

Mapjes, mapjes, mapjes

Maar waar begin je tussen al die honderden foto’s op je telefoon? TIP! Maak mapjes op je telefoon per kind en per maand. Dus bijvoorbeeld ‘Noud November’. Hierin zet je alle foto’s van je kind van die maand. Maak dan nog een map waarin alle uitgezochte foto’s komen dus; ‘Noud November uitgezocht’. Ga dan door alle foto’s heen uit de map ‘Noud november’ en selecteer daaruit de allerleukste foto’s die een plekje verdienen in het fotoalbum. Zelf zet ik aan het einde van een maand deze 2 mapjes op mijn computer en zet ik de uitgezochte foto’s meteen in het fotoboek dat ik maak in Albelli. Dit hoef je niet per maand te doen maar dit kan ook per jaar, want alle foto’s zitten al gesorteerd in mapjes en dat scheelt al een hele hoop werk!  

In Albelli kan je zelfs je fotoboek automatisch laten invullen. Dan voer je alleen alle foto’s, die je al uitgezocht hebt in en maakt het programma zelf je fotoboek. EASY! 

De ‘Once Upon’ app is ook heel handig om een fotoboek te maken. Hier zet je de foto’s in en de app maakt het fotoboek zelf én je kan het boek meteen bestellen. 

Onze kinderen vinden het heerlijk om door hun ‘eigen’ fotoboek te bladeren en doen dit ook elke week. De fotoboeken liggen op de salontafel en samen bladeren we er dan doorheen en kijken we leuke herinneringen! 

Ben jij meer van een fotoboek of wil je liever alles (geordend) digitaal? 

Fotograaf Marloes van Fotografiebijmarloes voor de beste tips, foto's en een cursus

Dit ben ik

Hi! Ik ben Marloes, een enthousiaste lifestyle fotografe uit Dordrecht. Getrouwd met Pim en moeder van Noud (3) en Saar (1). Samen met onze bruine labrador genaamd ‘Brownie’ wonen wij in Dordrecht. Graag geef ik je tips en tricks hoe je jouw gezin op een spontane en ongedwongen manier vastlegt.

Website: www.fotografiebijmarloes.nl

Fotografie bij Marloes
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.