Alleenstaand en zwanger: Wie vraag je bij de bevalling?

Je bent alleenstaand en zwanger, omdat je daar bewust voor gekozen hebt met behulp van een donor, of omdat deze zwangerschap als een verrassing kwam en je relatie niet stand hield, of een van de vele andere redenen waardoor je zwanger en single bent.
Hoe dan ook: Dit kind is enorm gewenst en je gaat voor de volle 100% voor het moederschap! Als na de eerste positieve echo’s het vertrouwen en ook je buik groeit, reist de vraag: Wie ga ik als geboortepartner vragen? Tijdens mijn werk als doula zag ik ze in vele soorten en maten.

De Moeder

Als eerste, met stip op nummer 1, staat de moeder van de zwangere. En het bijzondere is dat van tevoren wel eens getwijfeld werd of ze dit met haar moeder aankon. Uiteindelijk bleek ze precies de juiste zorg te krijgen die ze wilde. Liefdevol op het moment dat ze er even doorheen zat, daadkrachtig wanneer dat zo hard nodig was. En de aanstaande oma heeft meteen al een hele bijzondere band met haar kleinkind!

De Beste Vriendin

Ten tweede: De beste vriendin. Hoe uniek wanneer je dit met elkaar mag delen, een ervaring voor het leven! Soms is de geboortepartner een vriendin die zelf al kinderen heeft en jou er vol vertrouwen doorheen loodst. Soms is het een vriendin voor wie dit de eerste bevalervaring zal zijn. Ik heb vriendinnen gezien die met grote ogen de handen voor het gezicht sloegen op het moment dat de baby geheel onverwachts en met een sneltreinvaart geboren werd!

De Biologische Vader

Soms is de biologische vader de geboortepartner. De aanstaande moeder en vader kiezen er voor de bevalling samen mee te maken, ondanks dat ze geen liefdespartners (meer) zijn. Zo herinner ik mij die zenuwachtige co-vader die letterlijk met zijn handen liep te wapperen toen ik binnenkwam, niet wetende hoe hij haar kon ondersteunen. Wat was hij blij dat ik er was! Samen konden we haar super ondersteunen.

De Doula

Als doula ben ik met regelmaat de enige geboortepartner van de single vrouw. In dit geval heeft zij niet iemand in de familie- of vriendenkring waarmee ze een dergelijk intiem moment kan of wil delen. Of ik ben als doula juist sámen met een familielid of vriendin de hele bevalling aanwezig. In dat geval is een doula een hele mooie aanvulling op momenten dat het voor jouw moeder of je vriendin moeilijk wordt om te zien dat je het zwaar hebt. Een doula heeft dan net iets meer emotionele afstand tot jou en tegelijkertijd kent ze wel al je wensen en angsten. Een mooie combi. Een doula vind je op www.doula.nl

Een geboortepartner kiezen

Het is dus belangrijk dat je een geboortepartner kiest;

  • Die je in het holst van de nacht wakker kunt bellen
  • Iemand die door het vuur gaat voor je, zodat jij je volledig op de weeën kunt focussen
  • Waarbij je geen gêne voelt, waarbij je je volledig op je gemak voelt en kunt zeggen wat je wilt.

En of je geboortepartner nou je moeder, je vriendin, de biologische vader of je doula is, je deelt hoe dan ook een van de meest bijzondere momenten van je leven met elkaar. Zorg dus dat je je goed voorbereid samen, je kunt bijvoorbeeld een geboortepartnerles doen via www.2handenop1buik.com. Zodat je als het moment daar is, samen de overtuiging voelt: Dit gaat ons lukken. Dit kunnen wij. Dit kan jij.

Maaike Rijnsburger van 2 handen op 1 buik, solo mama, alleenstaand

Dit ben ik

Ik ben Maaike Rijnsburger en ik ben doula in Utrecht en omgeving. Naast begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling geef ik verschillende cursussen: 2 Handen Op 1 Buik (voor zwangere singles), Zwangles (zwangerschapscursus met zingen) en Rock ’n Romper (zangles voor ouders met kind). Ik ben getrouwd en samen hebben wij twee kinderen.

Website: www.maaikerijnsburger.nl

Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.