Alleenstaand moeder worden: Blijdschap én rouw

Veel van de alleenstaande (wens)moeders die ik spreek hebben te maken met rouw. Rouwen om het feit dat ze geen standaard gezin gaan vormen samen met een partner. Hoe gelukkig ze ook worden van het idee dat ze moeder gaan worden, toch is daar ook dat pijnlijke punt want liever waren ze samen met iemand anders ouders geworden.

Solomoeder

De term BAM wordt daarom ook niet door iedereen gebruikt, maar bijvoorbeeld vervangen door de naam ‘Solomoeder’. Het is wel een bewuste keuze om moeder te worden, maar geen bewuste keuze om alleenstaand te zijn. Slechts een keer had ik een cursiste bij wie het alleenstaand zijn wel een bewuste keuze is. Ze heeft nooit behoefte gehad aan een partner, maar wilde wel moeder worden. Dat is gelukt en ze is inmiddels zwanger van haar tweede.

Rouwproces

Wanneer er sprake is van rouwgevoelens dan zal dat heel verwarrend zijn als je ondertussen ook vlinders in je buik voelt van de gedachte aan dat kleine nieuwe mensje. Deze gevoelens kunnen samen bestaan. Je hoeft niet bang te zijn dat het niet goed is om zwanger te worden als je het rouwproces nog niet helemaal verwerkt hebt. Is dat überhaupt wel mogelijk? Rouw komt in fases en neemt steeds weer andere vormen aan. Het wachten tot je daar helemaal klaar mee bent kan wel eens heel lang duren. Het is de vraag of je zo lang wil of kunt wachten met moeder worden…

Single Mama Café

Onderzoek je wensen en mogelijkheden om alleenstaand moeder te worden, ondanks dat je ondertussen nog gevoelens van rouw hebt. Praat erover. Niet alleen met je achterban, maar ook met een kinderwenscoach of met andere alleenstaande (wens)moeders via ons Single Mama Café. Je zult merken dat er zoveel meer vrouwen zijn die met deze gevoelens en wensen worstelen. Het besef alleen al dat je niet de enige bent zal je goed doen! Een gesprek met een (ervarings)deskundige kan jou heel goede inzichten opleveren over hoe jij hier in staat. Zonder dat je rekening hoeft te houden met de gevoelens van de ander mag het helemaal over jou gaan en hoef je bovendien niets uit te leggen, want de (ervarings)deskundige weet precies wat je doormaakt!

Kinderwenscoaches en (wens)mama's

Via 2 Handen Op 1 Buik kun je in contact komen met kinderwenscoaches en andere alleenstaande (wens)mama’s. Op onze pagina met Links vind je een aantal coaches. Op onze pagina met Single Mama Cafés vind je online thema avonden waar je laagdrempelig met andere vrouwen van gedachten kunt wisselen rondom een bepaald onderwerp. Daarna kun je je opgeven voor onze besloten facebookgroep of WhatsApp groep.

Voorbereiding creëert mogelijkheden

En als je dan eenmaal zwanger bent kun je bij ons een zwangerschapscursus doen! Want er is toch niets fijner dan met andere vrouwen een cursus te volgen die het, net als jij, in hun eentje gaan doen! Het feest van de herkenning is groot, en de meeste cursusgroepen houden nog lang contact met elkaar als de baby’s geboren zijn.

Welkom kleintje

Bij het opstarten van de cursus is ruimschoots gelegenheid voor het delen van verhalen. En ja, daarbij wordt menig keer verteld dat de aanstaande moeder gevoelens van rouw heeft gehad of nog steeds voelt. De euforie van het moeder worden overheerst, je gaat het doen! Beide gevoelens mogen er zijn en als het goed is zal het vlindertje in je buik het steeds meer overnemen en je steeds breder doen glimlachen, terwijl je met twee handen over je buik streelt en zegt: “Welkom kleintje.”

Via de Buurtmama’s Mamacafé pagina vind je de Single Mama Café lokaties en data. De coaches en cursussen vind je op 2handenop1buik.nl

Maaike Rijnsburger van 2 handen op 1 buik, solo mama, alleenstaand

Dit ben ik

Ik ben Maaike Rijnsburger en ik ben doula in Utrecht en omgeving. Ik ben getrouwd en samen hebben wij twee kinderen. Naast begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling geef ik verschillende cursussen: 2 Handen Op 1 Buik (voor zwangere singles), Zwangles (zwangerschapscursus met zingen) en Rock ’n Romper (zangles voor ouders met kind). 

Website: www.maaikerijnsburger.nl en www.2handenop1buik.com

2handenop1buik Maaike Rijnsburger, logo, alleenstaand bevallen
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.