De perfecte babykamer (deel 2)

Deze blog is een vervolg op het eerste deel dat gaat over de basis van de babykamer.

Ruimte over?

Heb jij, na het plaatsen van de grote meubels zoals het bed, de commode en de kast, nog ruimte over in de babykamer? Denk dan eens aan een (schommel)stoel. Heel fijn om, op welke tijdstip dan ook, je kindje in te wiegen, voeden of gewoon knuffelen.

En nu…het leukste deel

Nu heb je de grote lijnen voor de indeling helder. Het leukste deel komt nog! De meubels kleuren en aankleding uitzoeken! Qua sfeer voor jouw meubels kun je natuurlijk alle kanten op. Strak en modern, brocante, Scandinavisch, familiepronkstukken… Dit is zo ontzettend persoonlijk, volg je hart, dan zit je goed!

Stem op pastel

Wat kleurgebruik betreft: Ik stem op pastel. Voor de meeste wellicht voor de hand, voor de twijfelaars: Jouw kindje krijgt de hele dag door al prikkels, een kamertje is een plek om bij te komen, je thuis te voelen, te rusten en slapen. Geen plek voor nog meer prikkels en dus niet voor felle kleuren.

Pastel kinderkamer

Vermijd contrast

Goed om te weten; baby’tjes zien tot aan 6 maanden veelal dichtbij scherp en geen kleur maar vooral contrasten(zwart/wit). Leuk om iets mee te doen op wakkere, speelmomenten en fijn om buiten de kinderkamer te houden. De babykamer is namelijk speciaal voor rust, toch? Verder is ook bij de kleurkeuze belangrijk waar jij blij van wordt.

De babykamer is ook een plek waar jij je fijn moet voelen. Laat je niet teveel beïnvloeden door trends of mooie plaatjes, kijk vooral naar jezelf en naar de rest van je huis. Als je het echt even niet weet, komt gewoon door de hormonen;). In het algemeen heeft groen een positief effect op iedereen. I love groen! Ik zou er een los blog over kunnen schrijven… Maar in het héél kort: groen staat voor veiligheid, rust en vrijheid. Oudroze of pastel blauw zijn ook rustige tinten voor in de babykamer. Roest bruin/rood of okergeel zijn kleuren van nu, maar besef dat het actieve, warme kleuren zijn. Ze zetten aan tot beweging, heel mooi voor een andere ruimte in huis!

Kleurregel

Als vuistregel voor een rustige babykamer zeg ik vaak: één kleur samen met de basistinten die je al hebt. Denk aan grijs of wit en vergeet hier hout niet bij! Een wand van hout, een naturel houten kast. Het geeft zoveel warmte in je kamertje ,maar het blendt mooi samen met pasteltinten. Haal de natuur maar binnen! Van de ene kleur die je kiest geeft het een mooi effect als je ton sur ton (kleur op kleur) werkt, oftewel, verschillende tinten van die kleur. Bijvoorbeeld een donkere pastelgroen en een lichtere.

Lambrisering

Bij het schilderen van wanden kan het ook wel eens heel mooi zijn om een geschilderde lambrisering toe te passen. Het geeft niet zo’n vol effect in een ruimte. Je kunt de hoogte van je lambrisering afstemmen op de hoogte van je meubels of stopcontacten. Of bedenk of je er een bepaald effect mee wilt bereiken. Een derde deel vanaf de onderkant schilderen maakt je ruimte optisch groter, twee derde deel vanaf de onderkant schilderen haalt je plafond optisch wat naar beneden en zo maak je het wat knusser. Er is geen goed of fout!

Mooi aangeklede babykamer

Het aller-, aller-, allerleukste

Als je uit je kleuren bent, is het stylen aan de beurt, joehoe! Gezellige kussentjes, een mooie lamp, een warm kleedje zodat je geen koude voeten krijgt tijdens je nachtelijke bezoekjes aan je kleintje en vergeet niet; een goede plant! Naast de natuur die je binnenhaalt met deze groene rakkers (gaat ze weer) is een plant ook reuzegezond!

Ze zuiveren de lucht, dat wil je voor je kleintje! Alle vormen van de ‘Kentia’ zijn luchtzuiverend, betaalbaar, niet giftig, redelijk eenvoudig in onderhoud en gezellig om naar te kijken. Zelf heb ik echt geen groene vingers en toch vind je wel in bijna al onze kamers een grote lepelplant, ook superluchtzuiverend en betaalbaar en supersimpel in onderhoud. Dit wordt ook wel de studentenplant genoemd, dan weet je genoeg. Geef ‘m wat water als de bladeren hangen en een paar uur later is hij weer fris en fruitig! Enige nadeel is dat deze plant licht giftig is als je kids er een hap in zetten, zet ‘m dus op niet grijpbare hoogte neer. Let hier sowieso op bij het kopen van een plant, veel planten zijn (licht) giftig!

Zelfgemaakt!

Als laatste tip; het is voor kinderen (in alle leeftijden!) heel leerzaam en leuk als ze iets van hen zelf op hun kamer hebben hangen. In de eerste maanden kunnen het foto’s zijn maar denk daarna ook aan zelfgemaakte knutsels. Hang ze op hun ooghoogte op, dan hebben ze er meer plezier van dan wanneer het op een volwassen ooghoogte hangt. Ga maar eens op de grond zitten en bekijk de kamer vanuit hun perspectief. Een hele andere beleving, het geeft je nieuwe inzichten! Echt, probeer maar eens!

Ik kan nog véél langer over dit leuke onderwerp typen, maar de belangrijkste onderdelen heb ik wel aangestipt. Heel veel plezier met het inrichten van de perfecte kamer voor jou en je kleintje!

Bron: foto via missjettle.nl en bintihomeblog.nl.

Bzzzonder

Dit ben ik

Mijn naam is Sanne. Moeder van een jochie van vijf en een meisje van twee. Ik heb het geluk dat ik me dagelijks bezig mag houden met kleurpaletten, meubels (I loooove kringloopwinkels), inrichting en de ontwikkeling van kinderen. Ik houd me namelijk, samen met mijn team, bij Bzzzonder bezig met de inrichting van al onze locaties!

Website: www.bzzzonder.nl

Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.