De vergeten sfeermaker in de babykamer

Als je mag nadenken over de inrichting van jouw babykamer, dan mag ik je feliciteren. Dat betekent dat je in blijde verwachting bent! Of dat nu gaat om een kindje uit je buik of je hart: er komt een kindje. Onwijs gefeliciteerd! Wat mij betreft is er bijna niks leuker dan jullie verwachting tastbaar te maken. De eerste kleertjes, kinderwagen, (véél) hydrofiele doeken, maar vooral… de babykamer!

Het ligt aan het licht

In jouw zoektocht naar mooie spulletjes om een lieve of stoere babykamer te maken, kom je de mooiste meubels, kleuren en stoffen tegen. Alles stem je goed op elkaar af en de sfeer kan niet misgaan! Vervolgens wordt het licht aangeklikt en PETS! Een overvloed aan licht maakt de hele ruimte in één klap een stuk sterieler. Verlichting is een ontzettend belangrijk onderdeel bij het inrichten van jouw babykamer!

Kan het wat zachter

Het zit ‘m vooral in de lichtintensiteit. Te fel is al snel ongezellig maar ook heftig als je ’s avonds voor het slapen gaan een boekje voorleest. Kinderen komen meer tot rust als de overgang naar het slapen ook met stapjes gepaard gaat. Dus: zachter licht voor het slapen gaan. Ook ’s nachts handig als het licht toch even aan moet, omdat je een bedje moet verschonen en ’s ochtends in de winter is het aangenamer wakker worden.

Lichtpuntjes

Licht verdelen kan je helpen een betere balans te vinden tussen sfeerverlichting en praktische verlichting. Dus in plaats van één grote lamp aan het plafond kun je het licht verdelen. Bijvoorbeeld tussen een staande lamp bij je schommelstoel, een klein lampje bij het bed en een lief wandlampje bij de commode. Als je gebruik maakt van lampenkappen draagt dat, door het stof en de vorm, ook meteen bij aan een fijnere akoestiek in het kamertje.

Even dimmen

Wat ik zelf eigenlijk de allerbeste oplossing vind, is het gebruik van dimmers. Tijdens je nachtvoeding zet je de lamp op z’n allerzachtst en voor het schoonmaken van die overenthousiaste poepluier, zet je het licht wat feller. Een dimmer dimt alleen het licht, niet de lucht ;-). Ook tijdens het avondritueel kan het licht al wat zachter, daar word je zelf bijna slaperig van en grote kans dat dit ook het effect op je kindje heeft (uitzonderingen daargelaten). Met een dimmer krijg je wél die sfeer waar je naar op zoek bent. En wist je dat onze dimmers de laatste stand onthouden? Dat betekent dat hij nooit superfel staat als je ‘m midden in de nacht aanklikt.

Nu je toch bezig bent

Nu je toch bezig bent kun je welLICHT van een losse dimmer naar een smart home systeem, waarmee je de verlichting in het héle huis kunt dimmen! Klinkt misschien een beetje als een ver-van-je-bed-show, maar de systemen zijn inmiddels erg gebruiksvriendelijk. Je vervangt jouw huidige ledlamp voor een ‘slimme’ ledlamp en bouwt een digitaal bruggetje (bridge), zodat je vanaf een afstand jouw lampen kunt dimmen, kleur kunt veranderen of een timer kunt zetten. Handig als je op vakantie bent!

Hoe je het ook aanpakt, je zal merken dat gedempt licht iedere ruimte sfeervoller maakt. Veel plezier met het inrichten en verlichten van de babykamer. Nog even en je kleine kruimel ligt in zijn/haar super knusse kamertje, die met het juiste licht, precies zo is geworden als je voor ogen had.

Sanne

Dit ben ik

Mijn naam is Sanne. Moeder van een jochie van vijf en een meisje van twee. Ik heb het geluk dat ik me dagelijks bezig mag houden met kleurpalletten, meubels (I loooove kringloopwinkels), inrichting en de ontwikkeling van kinderen. Ik houd me namelijk, samen met mijn team, bij Bzzzonder bezig met de inrichting van al onze locaties!

www.bzzzonder.nl

Bzzzonder
Share This Post

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.