Hoe ga je om met je vriendinnen als jij als enige een kind hebt gekregen?

Zeker nu, in deze gekke tijden, kunnen de eerste maanden nadat je een kindje hebt gekregen best eenzaam zijn. Je leven verandert enorm en je hebt minder tijd voor sociale contacten. Nu is dat in tijden van Corona natuurlijk sowieso al een hele uitdaging. Voordat de wereld voor ons allen op zijn kop kwam te staan, vertelden veel jonge moeders mij dat ze de verlofperiode als eenzaam ervaarden. Ze missen een vriendin waar ze alles mee kunnen delen. Zeker wanneer de meeste vriendinnen zich nog in een andere levensfase bevinden.

Herkenning vinden

Het hebben van een vriendin die “in hetzelfde schuitje” zit is enorm waardevol. Wanneer je die in je huidige kring niet hebt, betekent dit natuurlijk niet dat je die niet kunt vinden! Gelukkig verwateren niet alle vriendschappen wanneer je een kind krijgt. Nu jij in een andere levensfase terecht bent gekomen, krijg je logischerwijs behoefte aan ander soort vriendschappen. Natuurlijk kun je nog steeds shoppen met die ene vriendin, cocktails drinken met die andere en uitgebreid dineren met de vriendinnen club. De vriendin die zich in dezelfde levensfase bevindt, heb je dan voor al het nieuwe wat er op je afkomt. Al je vriendinnen willen naar je luisteren wanneer je je zorgen maakt over krampjes, doorkomende tandjes of reflux, maar je vindt geen herkenning. Dat is vaak waar jij nu net wel naar op zoek bent. Een luisterend oor die je echt begrijpt en waardevolle tips voor je heeft.

Onzeker en nu?

Tijdens de kraamweek is de kraamverzorgster er om jou een luisterend oor te bieden en je gerust te stellen wanneer je je zorgen maakt. Ze voorziet je van allerlei tips en trucs voor de dagelijkse verzorging. Met deze tips kun je een poos vooruit. Je eigen intuïtie doet meestal de rest. Ze zeggen niet voor niets “mama knows best” en hier geloof ik heilig in. Toch zijn wij, hoe zelfverzekerd we bijvoorbeeld op ons werk zijn, als moeder vaak best onzeker. Het vertrouwen in je eigen moedergevoel moet groeien. Een vriendin die luistert naar jouw zorgen, met je mee kan wikken en wegen tussen alle opties en je kan bevestigen dat de keuze die je gemaakt hebt de juiste is, is goud waard!

Centering Pregnancy

Tegenwoordig hebben veel verloskundigenpraktijken Centering Pregnancy en ik hoor van veel mensen om mij heen dat hier blijvende vriendschappen ontstaan, hoe mooi is dat?! Vaak zijn er whats’app groepen met alle moeders en worden hier ook de nodige vragen gesteld en ervaringen gedeeld.

Waardevolle vriendin

De drempel om zomaar op iemand af te stappen is soms best hoog. Dat kan ik me nog goed herinneren uit de tijd toen mijn eerste kindje geboren was, maar ik had er wel erge behoefte aan. Samen lachen, klagen of twijfelen. Neem je vriendschappen eens onder de loep. Bij wie kan jij voor wat terecht? Zit die mamavriendin er al tussen? Vergeet dan niet om haar eens te vertellen hoeveel ze voor je betekent!

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Danique

Dit ben ik

Ik ben Danique, Teamcoach bij De Kraamvogel. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kindjes: Senn van 6, Elin van 4 en Liz van 2.
De Kraamvogel: de meest vertrouwde kraamzorg. Onze kraamverzorgenden komen bij gezinnen in vrijwel het hele midden en noorden van ons land. En bij al die gezinnen werken kraamverzorgenden die allemaal gek zijn op hun vak. En die niets liever doen dan gezinnen een goede start geven na de geboorte van een nieuw gezinslid. Niet voor niets kiezen elk jaar honderden gezinnen bij jou in de buurt voor een kraamverzorgende van de Kraamvogel. 

Website: www.dekraamvogel.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.