Ingeschreven voor kraamzorg, en nu?

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, voor veel vrouwen al vanaf het moment dat ze zwanger willen worden, komt er zóveel informatie op je af. Soms zie je werkelijk door de bomen het bos niet meer, waar gaan we beginnen?

Wanneer inschrijven?

Na de eerste intake bij de verloskundige is er vaak al wat meer rust, veel vragen zijn beantwoord en je gaat met een hoofd vol goede adviezen weer de deur uit. Daarna volgt al snel de inschrijving bij de kraamzorgorganisatie van jouw keuze, bij voorkeur voor de 14e week. Hoewel dat heel vroeg lijkt, zijn wij dan al vooruit aan het kijken hoe onze planning er maanden verder uitziet. Zo kunnen we bijvoorbeeld rekening houden met vakanties.

Intake gesprek

Om jouw wensen en verwachtingen in kaart te brengen komen we op intake gesprek, eigenlijk altijd tussen week 28 en week 32. Dit gesprek is het moment om al jouw vragen te stellen, heel belangrijk dus om dit goed voor te bereiden! Voor veel mensen die hun eerste kindje verwachten is het onduidelijk wat een kraamverzorgende allemaal doet, daarom is een goede intake heel belangrijk. Tijdens het intake gesprek nemen we de tijd om jou uit te leggen wat je precies van ons kunt verwachten. We zijn ook altijd heel benieuwd wat jullie ideeën hierover zijn. Door hier open over te spreken kunnen we een realistisch beeld schetsen. Het is vooral de bedoeling dat je na het gesprek het vertrouwen hebt dat het goed komt en dat je het gevoel hebt, ‘ja, dit past bij mij!’ Eigenlijk kletsen we dus vooral over wat er gaat gebeuren, nemen we met je door wat je vooral niet moet vergeten om in huis te halen en beantwoorden we al jullie vragen. Heel vaak wordt er aan mij gevraagd of ik het kamertje niet moet inspecteren? Het antwoord daarop is nee. Uiteraard vragen we of de belangrijkste spullen in huis zijn, maar ik kom geen hydrofiele luiers en rompertjes tellen. Alhoewel ik het vaak wel heel leuk vindt om even te spieken hoe het kamertje eruit ziet!

De meest gestelde vragen tijdens de intake

Moet ik al een kolf kopen?

Mijn advies hierop is; nee. Wanneer je een kolf nodig hebt in de kraamweek om je productie op gang te helpen doe je er echt het beste aan een kolf te huren. Nadat je gewend bent aan het voeden kun je beter inschatten wat je wilt qua kolven. Ga je meerdere dagen kolven op je werk? Dan is een dubbele elektrische kolf echt een aanrader. Ga je kolven voor af en toe een avondje uit? Dan kun je prima af met een handkolf.

Welke fles is het beste?

Dit is haast een strikvraag, degene die dit kan beantwoorden is de baby. Klinkt gek, hè? Ieder kindje is anders. Bij onze dochter was het fles nummer 5 die goed was… soms een hele zoektocht dus. Mijn advies? Zorg dat je 2 verschillende flesjes in huis hebt, zodat je dit kunt uitproberen. Zodra je een fles hebt gevonden waar je kindje rustig uit kan drinken en waarmee het ongeveer 15 minuten over een voeding doet, heb je de juiste!

Wat is nou echt onmisbaar in de babyuitzet?

Naast onze uitzetlijst, die korter is dan die van menig babywinkel, was voor mijzelf een draagdoek of (ergonomische!!) draagzak echt onmisbaar. Zo fijn om je kindje dichtbij je te hebben en toch je handen vrij te hebben om bijvoorbeeld een was te vouwen of een spelletje te doen met je andere kindje.

Het leukste aan de intake gesprekken vind ik het persoonlijke contact, even de aandacht kunnen geven en hopelijk een hoop duidelijkheid kunnen scheppen.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw intake gesprek is het belangrijk om de vragen die je hebt op te schrijven, zo vergeet je ze niet te stellen.

Danique

Dit ben ik

Of het nu de roze wolk is of dat het anders loopt: we zijn er voor onze gezinnen. Kraamzorg is ongelooflijk belangrijk voor kersverse ouders; het is een enorme verandering om een kind te krijgen. Daarom doet ZiNkraamzorg er alles aan om het hele gezin een heerlijke kraamtijd te geven. Dat doen we met liefde en toewijding bij zo’n 8.500 gezinnen per jaar. Elke dag beleven wij nieuw leven. Kraamzorg is het mooiste vak ter wereld! Ik ben Danique, Teamcoach bij ZiNKraamzorg. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kindjes: Senn van 6, Elin van 4 en Liz van 2.

Website: www.zinkraamzorg.nl

ZiNKraamzorg
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.