Natuurlijke zonnebrandcrème en 5 andere vakantie must-haves

Ik ga op vakantie en neem mee… eeeh megaveel! Met je gezin op vakantie gaan is dolle pret, maar je neemt zoveel meer spullen mee dan toen je nog voor je up inpakte. We hebben in de zomer niet veel nodig en op de vakantiebestemming kan je meestal wel kopen wat je per ongeluk expres bent vergeten. Maar er zijn een aantal must-haves die ik altijd inpak. Van een natuurlijke zonnebrandcrème tot belangrijke items voor in je EHBO tasje. Must-haves, let’s go!

Zonnebrandcreme op natuurlijke basis?

Het is een van mijn eeuwige zoektochten: een meukvrije zonnebrandcrème. Een zonnebrand op natuurlijke basis. Ik wil er één die beschermt tegen UV-A en UV-B stralen, die goed uitsmeert en je kind er niet uit laat zien als een mega wit spook (been there, done that!). En die bij voorkeur op basis van een mineralen filter i.p.v. een synthetisch filter is.

Effecten van een filter

Een mineralen filter legt een beschermend laagje op de huid, dat de UV-stralen reflecteert. Synthetische filters worden opgenomen in de huid, van waaruit ze de UV-bescherming geven. Ze zijn er in vele soorten. Sommigen zijn veilig, maar anderen kunnen huidirritatie geven. Ze kunnen vrije radicalen vormen die celschade geven en ze kunnen een hormoonverstorend effect hebben. Daarom is het verstandig om een geschikt product voor de tere kinderhuid te kiezen.

natuurlijk zonnebrand

Goede natuurlijke zonnebrandcreme's

Ik denk dat ik de meeste merken wel heb geprobeerd. Vorige zomer hebben we Dr. Jetske Ultee Sun Cover SPF30 voor het lichaam en Oh-Lief Natural Body Sun screen SPF30 gebruikt. Die zijn goed bevallen. Daarnaast dragen mijn kinderen een UV-shirt tijdens de heetste uren van de dag en dat scheelt ook weer bij het bijsmeren. Dit jaar koop ik er ook één in voor mezelf!

EHBO tas

Ook voor je gezicht een natuurlijke zonnebrandcreme

Daarbij gebruiken we een SPF30 face stick van Oh-Lief voor de kids om het gezicht even makkelijk bij te smeren. Voor mezelf gebruik ik ook een speciale zonnebrandcrème voor het gezicht (van Madara of Dr. Jetske Ultee). Mijn zwangerschappen hebben mij niet alleen schatjes van kinderen gegeven, maar ook een paar pigmentvlekken helaas. Dus om verergering te voorkomen, smeer ik mijn gezicht dagelijks in. Mocht je ook zoekende zijn naar een geschikte zonnebrandcrème? Dr. Jetske Ultee heeft een handig artikel op haar website staan, met daarbij een lijst van meerdere “goede” merken zonnebrandcrème (dus niet haar eigen merk). Je kan ook een willekeurig product door haar laten checken, omdat ze goede zonbescherming zo belangrijk vindt. Dat vind ik top. Mocht je nog een tip voor een natuurlijke zonnebrandcrème hebben, let me know!

Mijn 5 vakantie ”ehbo” tips

Altijd als ik wegga, ook al is het maar een weekendje, neem ik mijn “ehbo” tasje mee. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zoals elke moeder wel ervaart. Hier zitten een aantal standaard items in. Zoals een thermometer, paracetamol voor kinderen en voor volwassenen, heel veel pleisters en wondgaasjes, jodium, een tekenpincet.

Daarnaast pak ik ook de volgende items in

  • Aloe Vera gel – verkoelt, verzacht en herstelt de zonverbrande huid, mocht het toch even mis zijn gegaan met het insmeren.
  • Arnica gel of crème voor kinderen (ook wel “vallen en stoten” gel” genoemd) –  voor eerste hulp bij valpartijen, kneuzingen, blauwe plekken. Een gel of crème trekt snel in, waardoor het snel effect heeft.
  • Calendula zalf – voor eerste hulp bij wondjes, huidirritatie of -ontstekingen en littekenherstel. Ik kies voor een zalf of balsem in plaats van een crème of gel, omdat ik de het prettig vind dat de vette zalf een beschermend laagje op de huid legt.
  • Tea tree zalf – ook voor eerste hulp bij wondjes en bij jeuk, bijvoorbeeld door insectenbeten of zwemmerseczeem.
  • Natuurlijke anti-insect spray en na-de-beet gel en/of spray – Muggen vinden jou overal en prikken vooral de kleintjes lek. Ik kies voor kindvriendelijke producten waarin kruiden zijn verwerkt zoals Tea Tree, Eucalyptus en Aloë Vera. Voorbeelden zijn Care Plus Anti-Insect Natural Spray, After Bite Kids Pen of Prrrrik Weg Kids Spray. Ze ruiken wel heftig door de etherische oliën maar dat vinden de muggen gelukkig ook!

Nu weet je waar je op moet letten voor een natuurlijke zonnebrandcrème. Daarnaast is een UV shirt handig en kan je jouw EHBO tasje gaan vullen.

Nog eventjes en dan zit ik met mijn voeten in het zand, ik kan niet wachten! Ik wens jullie een heerlijke zomer toe!

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Sarah Roozendaal (1) klein

Dit ben ik

Ik ben Sarah Toeset-Roozendaal en ik ben natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige. Mijn praktijk is in Weesp, waar ik mensen van jong tot oud, help om van hun klachten af te komen door een totaalaanpak o.b.v. voeding, leefstijl en kruidengeneeskunde. Daarnaast ben ik mama van Ruby (8), Roan (4) en Liam (2) en ik ben getrouwd met Vince.

Website: www.holistichealthcenter.nl

Holistic Health
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.