Nieuwe vriendinnen maken, hoe pak je dit goed aan?

Vorige maand schreef ik een blog waarom vriendschap zo essentieel is in je leven. Deze maand had ik je beloofd een vervolg te schrijven hoe je nieuwe vriendinnen maakt.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de verse mama’s zich wel eens tot vaak alleen voelt. Veel mama’s zouden graag een vriendin willen hebben. Nieuwe vriendinnen maken klinkt makkelijk. Maar als je eenmaal in een nieuwe stad met een dikke buik met verlof gaat…waar moet je die vriendinnen dan vandaan toveren? Misschien heb je nog een paar oude vriendinnen, maar al snel wonen die verder weg of zijn nog happy vrijgezel. Het is dus super fijn om een vriendin in de buurt te hebben die in dezelfde levensfase zit! Maar hoe pak je dit aan? In deze blog neem ik je mee hoe je nieuwe vriendinnen maakt die bij je passen.

Waar vind je nieuwe vriendinnen?

Als je zwanger bent is contact leggen vaak makkelijker. Je hebt tenslotte de zwangerschap om over te kletsen. Zo zie je dat even een praatje maken bij de zwangerschap of het kinderdagverblijf laagdrempeliger is. Hieronder geef ik je wat tips voor plekken waar je nieuwe vriendinnen kunt vinden:

  • Bij je verloskundigenpraktijk kan je vaak meedoen aan Centering Pregnancy.
  • Je opgeven voor een zwangerschapscursus is vaak ook een goed idee als basis voor vriendschap. Doordat je allemaal in dezelfde levensfase zit, namelijk zwanger, is er al snel een klik. Ook komen deze mama’s veelal uit de buurt. In dezelfde buurt én in dezelfde levensfase dragen bij aan een goede en sterke vriendschap.
  • Na de zwangerschap is er in veel steden een Mamacafé te vinden. Een fijne manier om ervaringen uit te wisselen en leuke mama’s te ontmoeten.
een jonge vrouw zit met opgetrokken benen in de woonkamer op een stoel en kijkt naar buiten, het ziet er alleen uit

Hoe vind je een nieuwe vriendin?

Het is handig om na te denken welk type je bent. Pas jij beter in een sportclub of ga je liever een naaicursus doen? Kies iets dat bij je past, want alleen dan vind je vriendinnen die bij jóu passen. Het kan ook zijn dat clubjes en groepjes helemáál niet bij je passen. Of dat je geen vriendinnen gevonden hebt bij jouw clubje of op deze manier vriendschappen sluiten een brug te ver voor je is. Dan is internet een uitkomst. Het is anoniemer, laagdrempeliger en je kan in jouw vertrouwde omgeving contact maken wanneer het jou uitkomt. Soms kan je een leuke facebookgroep in je buurt vinden, maar een grotere kans maak je op een match bij Buurtmamas.nl.

twee vriendinnen staan blij op de foto, ze hebben elkaar ontmoet en vriendschap gesloten

Hoe pak je een gesprek aan?

Contact maken klinkt soms makkelijker dan het is. Voor het eerst contact leggen kan best spannend zijn. Wat vertel je en hoe zal iemand reageren? Allereerst is het handig als je je open probeert te stellen. Je hoeft echt niet gelijk al je geheimen te vertellen, maar vertel wel íets over jezelf. Iets persoonlijks, bijvoorbeeld dat je van katten of een bepaalde hobby houdt. Iemand die er ook van houdt zal dan makkelijker een gesprekje met je voeren.
Zoek je online contact, dan is het natuurlijk ook fijn dat je iets over jezelf vertelt. Wie ben je, wat maakt jou jij. Een foto helpt vaak om een ‘klik’ met iemand te voelen. Je merkt redelijk snel of het gesprek een beetje loopt. Maar bedenk ook dat het soms even tijd kan kosten, voordat je beiden uit je schulp durft te komen en het kletsen echt gezellig wordt.

Hoe houd je het gesprek op gang?

Ben je eenmaal in contact met de ander dan is het handig liever iets té voorzichtig te zijn dan heel direct. Dat jij zo’n heerlijk recht voor zijn raap mama bent is prima voor mensen die jou kennen. Maar in het eerste contact moet je beiden nog aan elkaar wennen. Doe dus een beetje rustig aan.
Luister wat de ander te zeggen heeft en stel open vragen. Wat vindt iemand leuk en heeft ze misschien een hobby? Als je goed luistert kan je makkelijker aanhaken op onderwerpen die jou aanspreken. Nadat jij even geluisterd hebt, is het gezellig dat jezelf iets vertelt. Probeer niet gelijk heel diep op één onderwerp in te gaan. Vertel over verschillende dingen die belangrijk zijn in jouw leven.

Zoek naar overeenkomsten

In gesprek met de ander merk je vaak of dat makkelijk gaat of iets stroef. Als het makkelijk gaat en je beiden veel te vertellen hebt, dan is er al snel een klik. Loopt het gesprek wat stroef, geef dan niet te snel op. Zoek naar jullie overeenkomsten. Waar houdt iemand van? Misschien houden jullie beiden van wandelen, schrijven of muziek luisteren. Zoek naar gelijkenissen, want dat is de kracht van vriendschap. Samen koffie of wijn drinken, kletsen over dat goede boek of dat leuke naaipatroon. Hoe fijn is dat? Kan jij al bedenken waar jij het liefste over kletst als je iemand gevonden hebt met dezelfde hobby? Ik ben er heilig van overtuigd dat mama’s met zelfs bijzondere hobby’s ook een mamavriendin in hun buurt kunnen vinden. Jij bent echt niet de enige! In mijn werk als verloskundige kom ik de meest gave hobby’s tegen. Els en Hans hebben hun huis vol staan met prachtige lego bouwwerken en Iris en Klaas hebben een groot aquarium met verschillende soorten reptielen. Hoe gaaf?!

Zoek naar overeenkomsten

In gesprek met de ander merk je vaak of dat makkelijk gaat of iets stroef. Als het makkelijk gaat en je beiden veel te vertellen hebt, dan is er al snel een klik. Loopt het gesprek wat stroef, geef dan niet te snel op. Zoek naar jullie overeenkomsten. Waar houdt iemand van? De gelijkenissen zijn de kracht van vriendschap. Misschien houden jullie beiden van wandelen, schrijven of muziek luisteren. Hoe fijn is dat? Kan jij al bedenken waar jij het liefste over kletst als je iemand gevonden hebt met dezelfde hobby? Een bijzondere hobby’s? Jij bent echt niet de enige! In mijn werk als verloskundige kom ik de meest gave hobby’s tegen. Els en Hans hadden haar huis vol staan met prachtige lego bouwwerken en Iris en Klaas hadden een groot aquarium met verschillende soorten reptielen. Hoe gaaf?!

De stap naar afspreken

Blijkt het te klikken dan kan je eens een afspraakje voorstellen. Kies een afspraak die luchtig is. Ga bijvoorbeeld samen wandelen of ergens een kopje koffie of thee drinken. Het voordeel hiervan is dat je altijd weg kunt als je dat graag wilt. Wanneer je bij jou thuis afspreekt, moet je afwachten wanneer iemand vertrekt. Als het klikt is dat geen probleem. Voel jij die klik niet gelijk  en de ander blijft maar zitten en kletsen kan het best ongemakkelijk zijn. Terwijl  de klik soms kan groeien. Geef vriendschap dus ook een kans. Spreek nog een keer af en kijk hoe het dan verloopt. Mogelijk was de ander de eerste keer wel erg gespannen en kletste ze daardoor aan één stuk door.

Ben je op zoek naar een leuke vriendin? Bedenk eerst wat jij leuk vind en zoek daar een club bij. Zoek je liever online, meldt je dan aan bij Buurtmamas.nl en schrijf een stukje over wat jou jij maakt. Knoop een gesprekje aan over je interesses. Als het klikt kan je live een keertje afspreken. Op neutraal terrein is handig, zodat je even de tijd hebt om af te tasten hoe lang je het leuk vindt. Als het klikt spreek je nog een keer af. Vriendschap moet even groeien. Geef het dus tijd en aandacht.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Lotte Vermorken verloskundigenpraktijk De Kei Buurmamas

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Tijdens mijn zeventienjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Ik zie veel baby’s geboren worden en ik maak mooie, verdrietige, lachwekkende en bijzondere gebeurtenissen mee. In deze blogs neem ik je mee in mijn vak en voorzie ik je van nuttige tips. Ik ben trouwens ook de eigenaar van Buurtmama’s.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post
1 reactie
Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.