Vier dingen die je puber niet leert op school

Jouw puber gaat waarschijnlijk vijf dagen per week naar school ter voorbereiding op een vervolgopleiding en het volwassen leven. Maar niet alles wat een kind nodig heeft, wordt aangeleerd op school. Een woonverzekering afsluiten is bijvoorbeeld niet iets waar pubers over leren, terwijl ze het in de toekomst wel nodig zullen hebben. In deze blog beschrijven we vier dingen waar jij zelf aandacht aan moet besteden bij jouw puber, omdat school dat niet doet.

Luisteren naar het eigen lichaam

Op school en in onze maatschappij draait alles om het hoofd en daarbij worden de behoeften van het lichaam snel vergeten. Veel mensen kunnen daarom niet goed naar hun lichaam luisteren. Besteed thuis aandacht aan het belang van het lichaam en stimuleer je kind om zichzelf goed te ‘voelen’. Voel ik me gezond? Hoe laat op de avond word ik ongeveer moe? Heb ik genoeg gegeten of wil ik nog meer. Voor stressregulatie is een goede band met het lichaam erg gezond. Hoe reageert het eigen lichaam op stress? Hoe merkt je kind dat en wat zou kunnen helpen. Jezelf kennen geeft inzicht en hiermee komt je kind dichtbij de oplossing.

Gezonde voeding, gezond leven, luisterne naar eigen lichaam

Positief denken

Op de middelbare school draait alles om snel en veel presteren. Helaas is de cijfermatige benadering van prestatie nodig om het eindexamen te halen. Leer je kind daarom thuis de kracht van positiviteit aan. Ja, misschien doet jouw kind het wat minder goed op school, maar maak hem of haar bewust van sterke kanten die die wel heeft. Uiteindelijk is intelligentie slechts één talent. Er bestaan nog een hoop andere waardevolle talenten. Waar ligt dat van jouw kind? Wat vindt hij leuk en wordt hij blij van? Ga hiermee aan de slag.

puber, volwassen leeftijd

Solliciteren

Op een paar spreekbeurten na leren kinderen niet echt om zichzelf te verkopen. Een sollicitatie is daarom ontzettend spannend. Stimuleer je kind om een bijbaantje te nemen waar hij of zij echt voor moet solliciteren. Zo leert hij om te gaan met de spanning van een sollicitatie en sterke kanten onder woorden te brengen. Als een kind al op jonge leeftijd leert om te solliciteren kan dat in de toekomst het zelfvertrouwen ten goede brengen. Want gaat een gesprek goed? Dan geeft dit een fijn gevoel, waarmee je meer durft te ondernemen.

Het financiële volwassen leven

Ja, jouw kind krijgt waarschijnlijk economie op de middelbare school, maar dat gaat met name over het zakelijke leven en niet over het persoonlijke leven. Hoe zit het met zorgverzekeringen of hoe weet je welke verzekering bij koophuis? En wat doe je met belastingaangifte? Leer een kind ook vast aan om geld door te sluizen naar een spaarrekening en om potjes te maken voor bepaalde categorieën waar ze geld aan uitgeven. Je puber zal hier waarschijnlijk niks mee doen, maar je zal het maar gezegd hebben.

Tot slot

Jouw kind is druk om zijn school te halen. Leren en goede cijfers halen staan op de voorgrond. Belangrijk, maar je kind heeft nog meer nodig dan een diploma. Positief denken is een waardevolle eigenschap die jouw kind het hele leven kan gebruiken. Daarnaast is het luisteren naar het eigen lichaam heel waardevol. Leer je kind hoe die goed voor zijn eigen lichaam kan zorgen en op tijd grenzen herkent. Na een diploma start de zoektocht naar een baan. Hoe voert je kind een goed sollicitatiegesprek? Wat zijn de sterke kanten en hoe ga je om met een spannend gesprek? Bij een volwassen leven  horen ook verzekeringen, belastingaangifte en sparen voor de toekomst. Besteed dus naast de focus op school, ook aandacht aan deze onderwerpen.

Buurtmamas.nl publiceert op zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.