Vriendinnen, hoeveel moet je er hebben?

Tegenwoordig wonen we verder weg van familie en vrienden. Gezinnen vallen makkelijker uit elkaar en een ontmoetingsplek zoals de kerk zoeken minder mensen op. We zijn druk met werken en het gezinsleven. Er is minder tijd over om met vrienden af te spreken. We zien ze tegenwoordig minder vaak. Terwijl we sociale wezens zijn en behoefte hebben aan vriendschap. De steun en verbinding zijn nodig om gelukkig te zijn. Wat is een goede vriendschap? Hoeveel vriendinnen moet je minimaal hebben? Lees dan nog even verder. 

Hoe lang duurt een vriendschap?

Veel mensen hebben verschillende vrienden. Collega’s van het werk, buren, oude en nieuwe vrienden. Vriendschappen komen en gaan in een cyclus van ongeveer zeven jaar. Het contact met collega’s of buren verlies je het makkelijkste. Als je een andere baan krijgt of verhuist, verlies je vaak letterlijk die persoon uit het oog. Geeft niks, want vaak bouw je weer nieuwe vriendschappen op bij je nieuwe baan of je nieuwe huis. Andere vriendschappen blijven wel, omdat je samen wat opgebouwd of meegemaakt hebt.

Vriendinnen maken je gelukkig en je krijgt meer zelfvertrouwen

Waarom word je vriendinnen?

Een vriendschap aangaan is niet altijd even makkelijk. De basis van veel vriendschappen is herkenning. Bijvoorbeeld in het moederschap of dezelfde hobby. Maar daarnaast moet er ook een klik zijn. Het moet goed en vertrouwt met elkaar voelen. Eigenlijk dus een beetje vergelijkbaar met een liefdesrelatie. Als iemand een beetje op je lijkt, is de kans groter dat het een goede vriendschap wordt. Denk bijvoorbeeld aan dezelfde afkomst, familieachtergronden, opleidingsniveau, interesses en hoe je in het leven staat. Maar die zelfde levensfase is dus ook heel belangrijk. Je begrijpt elkaar beter als je even klaagt over de gebroken nachten of jengelend kind aan je been.

Vriendschap, connectie en verbinding

Wat zorgt voor een lange vriendschap?

Vriendschappen hebben verschillende levensduren. Zo heb je buren en collega’s die na verhuizing of een andere baan uit je leven verdwijnen. Er zijn ook vriendschappen die veel langer blijven. Het verschil zit in de diepte van de vriendschap. Wat heb je met elkaar meegemaakt? Daarnaast is de houdbaarheid van de vriendschap afhankelijk van de belangrijkheid. Vinden jullie het beiden belangrijk om te blijven investeren, dan zal jullie vriendschap veel langer levend blijven.

Wat is er nodig?

Om de vriendschap levend te houden hebben we twee belangrijke ingrediënten nodig. De eerste is wederkerigheid. Wederkerigheid is essentieel. Dit betekent dat je allebei je best doet voor de vriendschap. Je wilt allebei tijd vrijmaken om elkaar te zien en spreken. Daarnaast is kwetsbaarheid van wezenlijk belang. Hiermee bedoelen we dat je je open stelt, kwetsbaar durft te zijn en je zorgzaam opstelt. Iets intiems delen, verdiept je relatie en stimuleert de ander om ook eerlijk en open te zijn. Hierdoor krijgt de vriendschap verdieping. Je begrijpt elkaar en vertrouwt elkaar.

Hoe maak je het belangrijk?

De wederkerigheid heeft nog een aspect. Door elkaar regelmatig berichtjes te sturen of te bellen, laat je aan elkaar weten dat de ander belangrijk voor je is. Je hebt tenslotte onthouden wanneer ze op vakantie gaat bijvoorbeeld. Of een belangrijke afspraak. Het maakt niet uit. Als je om je vriendin geeft en laat zien dat je aan haar denkt, verstevigt dit jullie vriendschap. Je laat de waarde van de vriendschap zien. Deze wederkerigheid moet wel van twee kanten komen.

Welke voordelen geeft het?

Moeite doen voor een vriendschap is niet alleen belangrijk maar ook slim. Het blijkt dat je namelijk gelukkiger bent met vriendinnen om je heen. Je voelt je waardevoller, je vertrouwen stijgt, stress daalt en je leven is zinvol. Ga nou niet opeens bergen vriendinnen maken. We weten dat je beter een paar goede vriendinnen kan hebben dan een heleboel matige vriendschappen. Zelfs maar één of twee goede vriendinnen geeft voordelen. Het contact en de connectie zijn super waardevol. Geniet van wat er wel is in plaats van te blijven dromen over hoe je het liever hebt.

Tot slot

Vriendschappen zijn tegenwoordig moeilijker dan vroeger. Terwijl vriendschappen ons gelukkiger maken en zelfvertrouwen geven. Het is dus belangrijk tijd en aandacht te geven aan je vriendinnen. Wederkerigheid en je kwetsbaar opstellen zijn belangrijke ingrediënten voor een gezonde en langdurige vriendschap. Herkenning en dezelfde achtergrond vergroten de kans op succes, maar er moet ook gewoon een klik zijn. Geef de vriendinnen die je belangrijk vindt aandacht. En onthoud, beter een paar goede vriendinnen dan een heleboel matige vriendschappen.

Buurtmamas.nl publiceert op zaterdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Lotte Vermorken verloskundigenpraktijk De Kei Buurmamas

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken, moeder van twee zonen en fulltime verloskundige. Tijdens mijn twintigjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Vriendschap blijf ik intrigerend vinden. Ik gun elke mama de steun en liefde van een mamavriendin. Daarom heb ik in 2021 Buurtmama’s opgericht.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.