Vriendschap, één van de meest waardevolle dingen in het leven

Als donderslag bij heldere hemel bleek bij de 20 weken echo dat hun kindje aan voetafwijking heeft. Dezelfde dag ging ik nog op visite. Verslagen en diep verdrietig zaten ze aan de keukentafel. Familie en vrienden woonden ver weg, waardoor ze zich erg alleen voelden. Ze miste een vriendschap dichtbij, een maatje, waarmee ze dit verdriet kon bespreken. Want of ze de zwangerschap wel wilden voortzetten was nog niet duidelijk.

Vrienden en familie ver weg

Noé kwam bij mij in de praktijk toen ze net zwanger was. Een paar maanden ervoor waren ze naar de nieuwbouwwijk verhuisd vanwege het werk van haar man. Ze had hier nog geen vrienden en familie woonden ver weg. Noé had niet verwacht dat vriendschap zo’n belangrijk onderdeel was van haar leven. Toen ze besloten te verhuizen had ze wel verwacht even in de auto te stappen om bij een vriendin langs te gaan. Ze stapte nog wel in de auto naar haar vriendinnen, maar ze miste iemand om de hoek. Iemand bij wie ze gewoon even aan kon lopen.

vriendinnen vriendschap mamavriendin mama vriendin

Waarom je vriendschap nodig hebt?

Vriendschap is één van de meest waardevolle dingen in het leven. Het is zelfs net zo belangrijk als gezonde voeding en beweging. Denk eens aan dat bijzondere feestje met je goede vriendin of dat gezellige uitje samen. Vrienden zijn er voor je als je het moeilijk hebt, verdrietig bent, maar ook als je iets te vieren hebt. Jullie delen samen lief en leed. Door vrienden ben je gelukkiger.

vriendinnen zoeken vriendin levensfase

Met vriendinnen kan je verdriet delen

Totaal onverwachts bleek hun kindje bij de 20 weken echo een afwijking te hebben. Noé en haar man schrokken zich rot. De dokters moest nog vele echo’s maken voordat ze werkelijk konden vertellen wat er aan de hand was. Hun kindje bleek een deel van het voetje te missen. Noé kon niet meer goed nadenken. Wilde ze dit kindje houden of niet? Haar vriendinnen miste ze als nooit tevoren.

Ze mistte een vriendin in de buurt

Enkele jaren daarvoor hadden we in de praktijk ook een mama die een kindje kreeg met een voetafwijking. Deze mama zou haar waarschijnlijk begrijpen. Ik belde Eefje en vroeg haar of ze met Noé in contact wilde komen. Natuurlijk wilde ze deze mama in helpen. Na wat appcontact spraken ze af. Eefje kon hen laten zien hoe het zou zijn als hun kindje er was. Ze liet zien wat haar kindje wel en niet kon. Na veel tranen, boosheid, frustratie en hoop besloten Noé en haar man dit kindje te laten komen.

Met vriendinnen voelde ze zich minder alleen

Ook na de zwangerschap hielden Eefje en Noé contact. Eefje had al vele vriendschappen in de wijk, waardoor Noé ook meer vriendinnen kreeg. Ze was erg blij met deze vriendinnen. Ze voelde zich nu minder alleen. Noé vertelde me dit toen ze zwanger was van haar tweede kindje. Mijn hartje maakte een sprongetje!

Vriendschap is in elke levensfase fijn. Het geeft steun in verdrietige tijden en blijdschap in goede tijden. Soms is het best lastig een vriendin te vinden die op dat moment bij jouw levensfase past. Volgende maand schrijf ik een blog over hoe je nieuwe vriendinnen kunt maken. Natuurlijk is Buurtmamas.nl daar een goede website voor. Hier vind je makkelijk een mamavriendin bij jou in de buurt.

Buurtmamas.nl publiceert op maandag, woensdag en vrijdag een interessante blog. Volg ons op Instagram en Facebook, om op de hoogte te blijven.

Lotte Vermorken verloskundigenpraktijk De Kei Buurmamas

Dit ben ik

Ik ben Lotte Vermorken en ik ben verloskundige. Tijdens mijn zeventienjarige carrière doe ik heel wat mooie ervaringen op. Ik zie veel baby’s geboren worden en ik maak mooie, verdrietige, lachwekkende en bijzondere gebeurtenissen mee. In deze blogs neem ik je mee in mijn vak en voorzie ik je van nuttige tips. Ik ben trouwens ook de eigenaar van Buurtmama’s.

Groetjes Buurtmama's
Share This Post
1 reactie
Er kan niet gereageerd worden op deze post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.