Zwangerschapsmassage ‘van Eveline’

Sponsored

Je leven staat niet stil tijdens een zwangerschap. Werk, gezin en het huishouden gaan gewoon door en dat terwijl jouw lichaam een topprestatie aan het leveren is!  Een moment voor ontspanning, rust en even de volle aandacht voor jouw zwangerschap is goud waard. Een zwangerschapsmassage kan hier uitkomst bieden.

Verlichting van klachten

Je lichaam is in deze periode hard aan het werk. Hoe verder je in de zwangerschap bent, hoe groter de kans dat je aanloopt tegen fysieke en emotionele (over-) belasting.
Op fysiek gebied komt er door gewichtstoename bij de buik extra belasting op de spieren en pezen in de rug, schouders en onderrug. De spanning op deze spieren is bij zwangere vrouwen vele malen groter dan bij niet-zwangeren. Onder invloed van hormonen worden gewrichten en gewrichtsbanden weker, waardoor andere spieren meer belast worden.
Door een verminderde doorbloeding kun je last krijgen van krampen, bijvoorbeeld in je kuiten.

Een zwangerschapsmassage heeft een kalmerende werking en zorgt ervoor dat de doorbloeding gestimuleerd wordt, wat spieren de kans geeft te ontspannen en te herstellen.
Sommige onderzoeken laten zien dat een massage een gunstig effect kan hebben op het gehalte stresshormoon cortisol in je bloed. En hoe lager dit hormoon, hoe ontspannener jij bent. En dus ook jouw baby!

De zachte kracht van een holistische massage

Vaak hoor ik in mijn praktijk, wanneer het niet de eerste zwangerschap is, dat het soms lastiger is om echt stil te staan bij het zwanger zijn. De eerste zwangerschap wordt vaak heel intens ervaren, maar er is nu simpelweg vaak minder tijd en ruimte.

Tijdens een holistische massage is er alle aandacht voor jou en je kindje. Jij als geheel staat centraal, met al je fysieke, mentale, emotionele en spirituele processen. Al deze aspecten van jou zijn, in mijn visie, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je een van deze aspecten behandeld, kunnen de andere ook geraakt worden.

Ik masseer op een heel rustige manier, wat je in staat stelt om elke aanraking goed te kunnen volgen en te kunnen voelen. Tijdens deze manier van masseren komt het ‘knuffelhormoon’ oxytocine vrij. Hierdoor ontstaat een rustig en veilig gevoel. Als je goed kan ontspannen tijdens een massage, zal je merken dat ook je kindje hierop reageert door te gaan bewegen. Het kan dan ook echt een moment zijn om er even helemaal bij stil te staan.
Een massage kan na afloop best nog even doorwerken. Dit had bij mijzelf tijdens mijn zwangerschappen het voordeel dat ik er heel goed van kon slapen!

Een zwangerschapsmassage bij mij

Allereerst hebben we een voorgesprek. Een holistische massage is afgestemd op hoe jij op dat moment in je vel zit en welke vragen, thema’s of klachten er op dat moment spelen. Vervolgens besteden we aandacht aan je houding op de massagetafel. Je houding is heel belangrijk. Lekker liggen is van groot belang om te kunnen ontspannen. Zwangere vrouwen weten zelf vaak heel goed wat voor hen een goede houding is. De een ligt lekkerder op haar zij en de ander wil graag even weer op haar buik kunnen liggen. Ik kan zowel een massage in zijligging geven als een massage wanneer je op je buik ligt. Daarvoor heb ik een speciale tafel met een uitsparing voor de buik en borsten, die in mijn praktijk voor je klaar staat.

Een zwangerschapsmassage is geen gewone massage. Er zijn gebieden die juist wel of niet gemasseerd kunnen worden.  Een goede masseur weet hier alles van en dan is een massage ook helemaal veilig voor jou en je kindje. Met je eigen specifieke klachten of thema’s wordt vanzelfsprekend rekening gehouden.
Een massage wordt, voor de zekerheid, afgeraden in de eerste 12 weken van de zwangerschap. Daarna kun je er eentje boeken tot aan je bevalling. Ondanks Corona kan een zwangerschapsmassage gewoon veilig geboekt worden.

Gun jezelf een massage en boek hem in mijn fijne praktijk in Utrecht!

IMG_7667

Dit ben ik

Mijn naam is Eveline Olling, getrouwd, moeder van 3 zoons. Ik ben gediplomeerd holistisch masseur en massagetherapeut i.o. aan de Holos academie. Met veel plezier werk ik in mijn praktijk ‘Van Eveline’ die te vinden is in Utrecht, Leidsche Rijn. Ik richt mij o.a. op zwangerschapsmassages en mamamassages.
Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op mijn website: www.vaneveline.nl.
Ook mag je me mailen eveline@vaneveline.nl of appen/bellen op nr. 06-15587219.
Ik hoop je te mogen ontvangen in mijn praktijk!

Website: www.vaneveline.nl

Share This Post

jav videos
free porn
telugusex erica la chica.